Turkiye'den Amerika'ya nasil esya getirebiliriz?
-
Arkadaslar merhabalar, ozellikle bu konuyu acmak istedim.
Yavas yavas 2.5 yila yaklasinca artik Amerika'da ev alma planlarina girmeye basladik. Bence Amerika'ya yerlesek herkesin, burada kalacak herkesin ortalama 2 seneden sonra ev almayi (yapabiliyorsa daha once) dusunmesi gerekiyor.
Ev sahiplerini zengin yapmamiza gerek yok kesinlikle. DIger yandan, ev alma planlari devreye girince, Turkiye'de biraktigimiz esyalari da buraya nasil getirebiliriz o da onemli bir problem olarak karsimiza cikiyor.
Bu konuda tecrubeli olan arkadaslarin tecrubelerini paylasmasini rica ederim. Hangi yolla, esya getirmek en avantajli ve en guvenli yoldur? Varsa masraflari, varsa bu isle ilgilenen firma adreslerini paylasabilirseniz memnun olurum, ben de ayrica bu bilgilere eristikce burada paylasacagim.
Ayrica getirdigimiz esyalari belirli bir sure belki burada depoda tutabiliriz, depolar hakkinda da bilgiler paylasacagim, bilgi sahibi olanlarin paylasim yapmasini rica ederim.
Selamlarimla
-
Ertugrul EvliyaogluMurat Atif Sayar başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: ertugrul
Türkiyeden Amerikaya eşya 2 çeşit yolla gelebilir .
1.) Parsiyel : 1 X 20 FCL konteynırı doldurmayacak şekilde 2.) Full Konteynır : 1 X 20 FCL konteynırı dolduracak şekilde
Türkiye'den bunların gümrükleri yapılır ve bir şirket üzerinden gümrüğü yapılarak çıkarabilirsiniz .
Full Konteynırın fiyatı yaklaşık 10 Bin Dolar
- Türkiye tarafında gümrükçü lazım.
- Amerika tarafında gümrükçü lazım.
1*20 FCL konteynır yaklaşık 30 metre küp alan kaplar büyük ihtimalle eşyalarınız buna sığar ancak freight yani navlun bedeli 10 000 dolardan aşağıda olmaz .
Türkiye tarafından gümrük yapılırken ev eşyası olarak belirtilmeli ve yüklemeyi yapacak şirket tarafından sembolikte olsa bir bedel belirtilmelidir .
Türkiye tarafındaki masraflar : *** 10000 dolar Freight ( Fiyat her 15 günde 1 kere değişir ) *** 300 dolar Gümrükleme *** 500 dolar yüklemeyi yapacak şirket masrafı *** Eşyalar önce bir kamyona yüklenecek daha sonra konteynira aktarılacak : 500 dolar .
Toplam : 11500 -12000 Dolar en az masrafı olur .
Amerika tarafında masraflar : *** Gümrükleme : 300 dolar *** Gümrük Vergileri : 1000 dolar *** Ara Nakliye ( Limanla teslim olacağı mesafeye göre değişir )
Tecrübe diyor ki 15 000 dolara kadar bu işi halledebilirsiniz .
-
Ertugrul Evliyaoglu Evimdeki bütün eşyaların aynısını abd'den alayım desem 2. elde ya da marketplace üzerinden ücretsiz ürünler ile neredeyse 1/4 fiyatına denk geliyor. Hem bu zahmete hem de bu paraya değer mi diye düşündüm bir an.
-
Murat Atif SayarMurat Evyapan başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Administrator
Murat Evyapan Merhaba Murat, normal esyalar acisindan kesinlikle haklisin. Benim amacim da zaten normal esyalari (mobilyalari veya elektronik esyalari) getirmek degil. Yillarin hatiralari var. Resim albumleri, kitaplar, ozel esyalar, hatiralar, aslinda bahsettigim bunlar. Yani hayatin boyunca saklayacagin seyler. Manevi degeri olanlar. Yoksa buradan mobilya almak veya elektronik esya almak zaten %100 avantajli. 15bin dolar gibi bir masrafa burada ciddi bir esya yapilabilir ister 1.el olsun ister 2. el olsun.
Ama genel olarak ta bu isleyisi bir anlamak lazim. hangi firmalar var, hizmetleri nasil, guvenilir mi, en ucuz ve saglam yol nedir anlamaya claismak.
-
Bence 15 bin dolar paraya Amerikada çok güzel eşyalar alınabilinir .
Türkiyeden eşyayı Amerikaya getireceğim diye 15 bin dolar para harcamak mantıksız .
-
Murat Atif SayarErtugrul Evliyaoglu başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Administrator
Ertugrul Evliyaoglu, içinde söyledi: Turkiye'den Amerika'ya nasil esya getirebiliriz?
Bence 15 bin dolar paraya Amerikada çok güzel eşyalar alınabilinir .
Türkiyeden eşyayı Amerikaya getireceğim diye 15 bin dolar para harcamak mantıksız .
Ayni seyden bahsettim Ertugrul. Amac burada bu isleyisin nasil oldugunu anlamak. Surec nasil isliyor bunu gormek. Ayrica ben esya goturen insanlar da goruyorum halen Amerika'dan Turkiye'ye veya tam tersi. Bazi insanlar 15bin dolara burada kendisine yeni esya alabilir, bazilari ise memnunsa esyalarinda, burada yeniden almak yerine, var olan esyalarini getirebilir.
Amac kisilerin mantigini tartismaktan ziyade, isleyisi anlamaya calismak, hangi firmalar bu hizmeti veriyor, kaca getiriliyor, tam olarak surec ne, bunlari anlamaya claismak.
-
Murat Atif Sayar Anladım. Ben direkt evimdeki çekyatı, tvyi, yorganı, battaniyeyi düşündüm açıkçası. Manevi değeri olan herhangi bir şeyin istenmesi ve yaşam boyu sahip çıkılması olayına kesinlikle katılıyorum. Bu konuda da bilgi bulunması muazzam olacaktır. Geçenlerde bir youtube videosuna dek gelmiştim. ABD'de yaşayan arkadaşlardan biri Türkiye'ye dönüyor bir süreliğine ve orada kullandığı aracını bir firma aracılığı ile Türkiye'ye getirip kullanabiliyor. Onunla ilgili prosedürleri paylaşmıştı. Bulursam onu da link olarak buraya atarım ya da başlığında yazarız.
-
Murat Evyapan, içinde söyledi: Turkiye'den Amerika'ya nasil esya getirebiliriz?
Murat Atif Sayar Anladım. Ben direkt evimdeki çekyatı, tvyi, yorganı, battaniyeyi düşündüm açıkçası. Manevi değeri olan herhangi bir şeyin istenmesi ve yaşam boyu sahip çıkılması olayına kesinlikle katılıyorum. Bu konuda da bilgi bulunması muazzam olacaktır. Geçenlerde bir youtube videosuna dek gelmiştim. ABD'de yaşayan arkadaşlardan biri Türkiye'ye dönüyor bir süreliğine ve orada kullandığı aracını bir firma aracılığı ile Türkiye'ye getirip kullanabiliyor. Onunla ilgili prosedürleri paylaşmıştı. Bulursam onu da link olarak buraya atarım ya da başlığında yazarız.
Cok iyi olur. Ogrenmenin bir zarari yok. En dogru yolu bulana kadar arastirmaya devam ederiz ayrica burada paylasiriz. En azindan ne kadar farkli fikir ve cozum, o kadar secenek sunar hepimize.
-
Ertugrul EvliyaogluMurat Atif Sayar başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Amerikaya bu tür nakliye yapan bir şirket yok
Anlatıklarım benim işim olduğu için nasıl yapılacağı hakkındaydı
Konteynırı bile tek başınıza tutamazsınız yani bir şahıs gidip de ben konteynırı ayarlayacağım derse ona konteynırı vermezler .
Bu iş bir bilgisayarın ekranını , kalvyesini , mouse u diğer aksamlarını toplamak gibidir .
Mesela laf -söz dinlemeyip şahıs olarak yapmaya kalkanlar oluyor ve gümrükten konteynırı çekemiyorlar sonra da imdat kurtarın demeye başlıyorlar . Onun da maliyeti bu sefer 25 bin doları buluyor .
İşleyiş olarak anlattığım gibi ama 15 bin dolar paraya Amerikada bence çok daha güzel eşyalar alınabilinir .
-
Murat Atif Sayar Bahsettiğim videoyu buldum. Gerçi 2 yıllık bir video mutlaka güncellemesi falan vardır ama ABD'den Türkiye'ye araba getirme konusunda fikir verebilir. Başlık varsa oraya da yerleştiririz.
https://www.youtube.com/watch?v=QFyNQ2vD_FU&ab_channel=M%C3%BCgeK%C4%B1l%C4%B1%C3%A7
-
Ertugrul EvliyaogluMurat Atif Sayar başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Long Beach limanından bir ablanın full 1 konteynır eşyasını getirdim .
Konteynır Aliağa / İzmir limanına indi , abla eşyaları tek tek yazmak zorundaydı , bilseydim böyle ayrıntılı bir iş olduğunu tüm eşyaları Amerikada satar çantamı alır Türkiyeye dönerdim dedi .
( Gümrükte beyan edilmesi için her eşya tek tek yazılıyor )
-
Murat Atif SayarErtugrul Evliyaoglu başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Ertugrul Evliyaoglu, içinde söyledi: Turkiye'den Amerika'ya nasil esya getirebiliriz?
Amerikaya bu tür nakliye yapan bir şirket yok
Anlatıklarım benim işim olduğu için nasıl yapılacağı hakkındaydı
Konteynırı bile tek başınıza tutamazsınız yani bir şahıs gidip de ben konteynırı ayarlayacağım derse ona konteynırı vermezler .
Bu iş bir bilgisayarın ekranını , kalvyesini , mouse u diğer aksamlarını toplamak gibidir .
Mesela laf -söz dinlemeyip şahıs olarak yapmaya kalkanlar oluyor ve gümrükten konteynırı çekemiyorlar sonra da imdat kurtarın demeye başlıyorlar . Onun da maliyeti bu sefer 25 bin doları buluyor .
İşleyiş olarak anlattığım gibi ama 15 bin dolar paraya Amerikada bence çok daha güzel eşyalar alınabilinir .
Ben 2 kere aciklamama ragmen halen 15bin dolara burada daha mi iyi esya alinir veya daha mi kotu esya alinir bunu aciklaman ilginc. Bundan bahsetmiyoruz. Bu kisilerin tercihi Ertugrul. Isteyen esyasini getirsin veya burada satin alsin.
Ben tekrar soyluyorum, Turkiye'den Amerika'ya esya getirmek nasil yapilir, varsa bildigimiz firmalari paylasalim ki islemi ogrenelim.
-
Büyük ev eşyaları dışında Resim albumleri, kitaplar, ozel esyalar gibi eşyalar için DHL ve FEDEX le görüşebilirsiniz . Bunlar herşeyi ayarlayabilirler . Maksimum 1-2 bin dolara ( kg ı 4-5 dolar civarına gelir ) bu işi halledebilirler .
https://www.dhl.com/ https://www.fedex.com/
-
Benim de işleyişi anlatmama rağmen aynı soruyu sorman ilgincime gitti
'' Ben tekrar soyluyorum, Turkiye’den Amerika’ya esya getirmek nasil yapilir, varsa bildigimiz firmalari paylasalim ki islemi ogrenelim '' .
-
Murat Atif SayarErtugrul Evliyaoglu başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Büyük ev eşyaları dışında Resim albumleri, kitaplar, ozel esyalar gibi eşyalar için DHL ve FEDEX le görüşebilirsiniz . Bunlar herşeyi ayarlayabilirler . Maksimum 1-2 bin dolara ( kg ı 4-5 dolar civarına gelir ) bu işi halledebilirler .
https://www.dhl.com/ https://www.fedex.com/
Bu super bilgi iste, elle tutulur bilgiyi simdi net verdin! Ellerine saglik. Buyuk esyalari degilde, kucuk esyalar icin kargo kullan diyorsun! Super bilgi bence de en mantiklisi.Benim aklima ilk basta illaki bir gumruk firmasi bulmak geliyordu bu is icin. Muhakkak onlarla halletmek geregini dusunuyordum. Fakat bu soyledigine gore, direkt kargo ile bunlari halletsem cok daha uygun olacak, ayrica gumruk gibi islemlerle ugrasmayacagim o zaman.
-
Murat Atif SayarErtugrul Evliyaoglu başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Administrator
Benim de işleyişi anlatmama rağmen aynı soruyu sorman ilgincime gitti
'' Ben tekrar soyluyorum, Turkiye’den Amerika’ya esya getirmek nasil yapilir, varsa bildigimiz firmalari paylasalim ki islemi ogrenelim '' .
Ertugrul sen de heralde bi ekip var bana bilenmeye baslayan ekip tarafindasin anlasilan. Onlar pek seviyor benimle ugrasmayi.
Ustadim ya okumuyorsun yazdiklarimi ya gormuyorsun.
2 kere 15bine buraya esya getirmek mantiksiz dedin. 2 kere acikladim, dedim ki insanlarin neyi getirip getirmek istemedigine karismayalim, ama sureci ogrenelim dedim. Ayrica surec dedigimiz sey elle tutulur bir sey olmalidir buradaki insanlar icin, bu mesajlari okuyan insanlar icin.
Su ana kadar bu konuyla ilgili elle tutulur tek sey senin paylastigin, kargo ile getirmenin daha mantikli oldugudur. Net bir bilgi bu,
Ben elimden geldigi kadar net bilgi pesinde olan bir insanim. Baslikta Turkiye'den Amerika'ya nasil esya geitrili dedim, bana verdigin ornek te tam tersi.
Yani muhalefet etmek icin mi yaziyorsun, amacin gercekten bilgi paylasimi mi ben anlamadim gitti.
2,5 yildan beri canli yayin. yapmaya calisiyorum bir de ustune ustelik forum kurdum buraya ona da zaman ayiriyorum ama bakiyorum habire bazi insanlar - beni surekli elestiriyor ve cnaim da sikilmaya basladi bu durumdan.
Tekrar saygilairm Ertugrtul
-
Bu küçük eşyaları Türkiyede hazırlayacak , paketleyecek götürüp DHL veya FEDEX e teslim edecek biri lazım gerisini DHL veya FEDEX in işi .
Amerikada getirir eve teslim ederler .
Demek istediğim bu konu öyle araştırılacak , zaman harcanacak bir konu değil Amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok .
Büyük eşya işi olursa da ( mecbur kalınırsa ben hallederim , onda da sıkıntı yok )
-
Bu küçük eşyaları Türkiyede hazırlayacak , paketleyecek götürüp DHL veya FEDEX e teslim edecek biri lazım gerisini DHL veya FEDEX in işi .
Amerikada getirir eve teslim ederler .
Demek istediğim bu konu öyle araştırılacak , zaman harcanacak bir konu değil Amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok .
Büyük eşya işi olursa da ( mecbur kalınırsa ben hallederim , onda da sıkıntı yok )
Kucuk esyalar icin Kargo kullanma cozumune OK
Ama hala buyuk esyalar icin surec haricinde tam net bir bilgi vermedin.
- Esyalari gelip kim aliyor paketliyor
- Sigorta yapiliyor mu? Kayip olursa ne oluyor
- Bu firma (veya senin firman) nasil guvenecegiz? Web sitesi nedir
- Fiyatlama detayi nedir?
- Amerikaya mallar geldiginde biz mi aliyoruz onlar mi kapimiza getiriyor?
- Verilen fiyat istanbuldan alis - houston'a teslim fiyat hersey dahil sekilde mi olusuyor
- Resmi bir dokuman var mi? Anlasma sozlesme ornegi var mi bu isle ilgili?
Ben bu cevaplari bekliyordum senden acikcasi. BUrada is yaparken - Turk Mantigiyla - BIZ HALLEDERIZ kelimesi gecerli degildir. Hersey net olmalidir.
-
Benim dahil olduğum bir grup bir şey olamaz seninle nasıl bir sıkıntım olabilir ki size bileneyim . Sizinle aramızda direk en az 16-17 yaş var ben benden 17 yaş büyük biriyle nasıl bir sorun içinde olabilirim ?
Eğer benim bir sorunum olacak olsa ben benden 17 yaş buyuk bırıyle hiç tartışmam mesela burada direk forumda hesabı kapatır çıkarım .
Heralde biriyleriyle sorun yaşadığınız için gerildin yazılanları yanlış anlamaya başladın olabilir insanlık hali .
Ben kendi adıma birşey söylemek istiyorum bu tamamen benim görüşüm , son zamanlarda sizde agresif tavırlar görüyorum , bu agresif tavırlar insanları sizden uzaklaştırıyor , mesela ben geçen gün instagramda birşeyler yazdım ama birden aşırı bir tepki verdiniz ancak ben sevdiğim insanı takip ederim , birşeyler yazarım bence bunun farkında olmalısınız .
İsmail Ayazla tartışmanız heralde gerçek isim ve foto istediniz forum için veya canlı yayın için o da kabul etmedi sanırım . Bu konu hakkında da aranızda başka ne geçti bilmiyorum .
Herhangi bir grup kimse beni etkisine alamaz , yönlendiremez , ben sizi seven biriyim . Beni de yanlış anlamayın lütfen sayın , sevgili abicim ..
-
Ertugrul Evliyaoglu O zaman lutfen sen de elinden geldigi kadar aciklayici cozumler sunmaya calis. Bir insanin sorusuna 2 kere 15bine esya mi getirilir, Amerika'dan almak daha mantikli demene gerek yok. Ki 2 kere acikladigim halde.
Bizim ne buyuk problemimiz insanlarin birbirini dinlememesi ve saygi duymamasidir. Sana gore mantiksiz olan seyler baskalarina gore mantikli olabilir ki olmalidir. Yoksa diger turlu tum hayat tek duze olabilir.
Ikindi elestrine gelince, instagram konusuna yine katilmiyorum sana. Ben genelde instagramda siradan gunluk hallerimi paylasirim, oradan kimseyle mesajlasmam. O attigim mesaja yazdigin cevap (bana gore - sana gore olmayabilir - ayni dusunmek zorunda degiliz) espri yapilacak bir mesaj degildi ve ben de bunu elestirdim. Hepsi bu.
Elestri hakaret anlamina gelmez. Birbirimizi elestirebiliriz. Her elstrinin arkasinda karsi tarafinda agresif olup olmadigini sorgulamamiza gerek yok.
Bunlar sonucta benim kendi dusuncelerim hepsi bu katilmak zorunda degtilsin ayrica. Fakat bizi bir arada tutabilecek tek sey (kendi adima) birbirimize olan saygimiz ve ciddiyetimiz olmali. Yoksa internetteki siradan insanlardan veya sitelerden veya olusumlardan bir farki olmaz.
Sonucta bunlarim hepsi benim sahsi dusuncelerim, tabiki katilmak zorunda deiglsin.
Saygilarla