Turkiye'den Amerika'ya nasil esya getirebiliriz?
-
Ertugrul EvliyaogluMurat Atif Sayar başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Esyalari gelip kim aliyor paketliyor ?
Cevap : Eşyaları Türkiyede bir eş , dost , akraba varsa o paketliyor götürüp bu kargo firmalarına teslim ediyor .
Sigorta yapiliyor mu? Kayip olursa ne oluyor Cevap : Sigorta yapılıyor bunun için ek bir ücret istiyorlar , eşyaların kaybolması imkansız böyle bir olay milyonda 1-2 kere olur .
Bu firma (veya senin firman) nasil guvenecegiz? Web sitesi nedir Cevap : DHL ve FEDEX Dünyanın en büyük nakliye şirketleri bunlardan büyük başka bir şirket dahi yok Web Siteleri : www.dhl.com ve www.fedex.com
Fiyatlama detayi nedir? Cevap : Fiyatlama sürekli değişir çünkü toplam hacim ve kg üzerinden fiyat hesaplarlar , bunların kesin fiyat çıkarması için kesin kg ve hacime ihtiyaçları var .
Amerikaya mallar geldiginde biz mi aliyoruz onlar mi kapimiza getiriyor? Cevap : Mallar Amerikaya geldiğinde sizi ararlar ve gümrük yapılması geektiğini söylerler , siz de onlara gümrüğü de siz yapın dersiniz onu da yaparlar ve bunun için de ek ödeme isterer .
Verilen fiyat istanbuldan alis - houston’a teslim fiyat hersey dahil sekilde mi olusuyor ? Cevap : Fiyat hesaplanırken Amerikadaki evin posta kodunu verir , direk eve teslim istersiniz onlar da ona göre fiyat çıkarır .
Resmi bir dokuman var mi? Anlasma sozlesme ornegi var mi bu isle ilgili? Cevap : DHL , FEDEX sistemlerinden otomatik sözleşme çıkarıyor , onun üzerinde malın barcode numarasına kadar mevcut oluyor .
-
Murat Atif SayarErtugrul Evliyaoglu başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Ertugrul Evliyaoglu, içinde söyledi: Turkiye'den Amerika'ya nasil esya getirebiliriz?
Esyalari gelip kim aliyor paketliyor ?
Cevap : Eşyaları Türkiyede bir eş , dost , akraba varsa o paketliyor götürüp bu kargo firmalarına teslim ediyor .
Sigorta yapiliyor mu? Kayip olursa ne oluyor Cevap : Sigorta yapılıyor bunun için ek bir ücret istiyorlar , eşyaların kaybolması imkansız böyle bir olay milyonda 1-2 kere olur .
Bu firma (veya senin firman) nasil guvenecegiz? Web sitesi nedir Cevap : DHL ve FEDEX Dünyanın en büyük nakliye şirketleri bunlardan büyük başka bir şirket dahi yok Web Siteleri : www.dhl.com ve www.fedex.com
Fiyatlama detayi nedir? Cevap : Fiyatlama sürekli değişir çünkü toplam hacim ve kg üzerinden fiyat hesaplarlar , bunların kesin fiyat çıkarması için kesin kg ve hacime ihtiyaçları var .
Amerikaya mallar geldiginde biz mi aliyoruz onlar mi kapimiza getiriyor? Cevap : Mallar Amerikaya geldiğinde sizi ararlar ve gümrük yapılması geektiğini söylerler , siz de onlara gümrüğü de siz yapın dersiniz onu da yaparlar ve bunun için de ek ödeme isterer .
Verilen fiyat istanbuldan alis - houston’a teslim fiyat hersey dahil sekilde mi olusuyor ? Cevap : Fiyat hesaplanırken Amerikadaki evin posta kodunu verir , direk eve teslim istersiniz onlar da ona göre fiyat çıkarır .
Resmi bir dokuman var mi? Anlasma sozlesme ornegi var mi bu isle ilgili? Cevap : DHL , FEDEX sistemlerinden otomatik sözleşme çıkarıyor , onun üzerinde malın barcode numarasına kadar mevcut oluyor .
Cevap icin tesekkurler!
Bu cevabin kargo icindi. Ama ben bu sorulari konteynir icin sormustum. O sureci de anlamak istiyorum. Vaktin olursa lutfen paylas diger cevaplari.
-
Ertugrul EvliyaogluMurat Atif Sayar başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Konteynır için Nasıl bu işi yaparız ?
Bu iş gümrükçü , konteynırı yükleyecek ekip , eşyaları hazırlayacak ekip ve yükleyici şirket olmak üzere çeşitli kollara ayrılır .
Her iki tarafda da gümrükçüleri ayarlıyoruz ( benim sürekli çalıştığım gümrükçüler var bu işte net den arıyayım bulayım şeklinde olmuyor ben bu iş içinde olduğum için sürekli çalıştığım insanlarla çalışıyorum )
Konteynırı yukleyecek ekıp sizin Türkiyede akrabalarınız da olabılır veya kımse yok nasıl hallederız dersenız ben gumrukcuyle gorusuruz , eleman ayarlar onu da organıze etmeye çalışırız.
Eşyaları hazırlayacak , paketleyecek şirketler var genelde evden eve taşıma yapıyorlar onları organıze eder eşyaları paketlettiririz .
Herşey hazır olur siz de ne eşya varsa tek tek liste yaparsınız geri kalanda eşyalar adresden alınır , konteynırı limandan alırız ve eşyaları konteynıra yuklerız .
Burada eşyaların çıkışı benım şirket uzerınden oluyor çünkü gerekli gümrük kayıtları , gümrükçü vekaletnamesi gibi resmi işlerin tamamlanmış olan bir şirketın yukleme yapması gerekiyor . Burada Amerika FDA kaydı ister o da 700 dolar civarına alınır ve konteynır çıkarılır .
Eşyaların konteynırda geleceği için bu işi sabit yapan bir şirket yok bunu eş , dost , akraba , tanıdığınız insanlar eğer bu organizasyonu yapabilirse yaparlar yoksa sizi tanımayan biri bu işe girmez çünkü çeşitli tehlikeler mevcut olabilir .
Konteynır Amerikada size en yakın koneynır limanına iner , orada gümrüğü yapılır ve konteynır sizin adres verdiğiniz yere getirilir ancak bunun için limandan adresinize ara nakliye ve gümrük masraflarını ödersiniz .
Bu konteynırlar eşya getırme işi çok kolay bir iş değidir yani bu iş içinde hiç bir tecrübesi , tanıdığı olmayanların bu işe girişmesini kesinlikle önermem .
-
SüleymanErtugrul Evliyaoglu başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: suleymanusa
Ertugrul Evliyaoglu Konudaki tüm yazıları okudum. teşekkür ederim kendi adıma Çok güzel bilgiler vermişsiniz. Önceden satır aralarında bulurduk küçük bilgi ipuçlarını.
Peki diyelim ki, sizin aracılığınız ile yine eşyalarımızı akrabamız gümrüğe getirecek ve ABD'de de biz gidip alacağız truck'ımız ile. 2 tarafta da eşyaların yüklendiği ve indiği en uygun gümrükleri nasıl bulabiliriz? Örneğin İzmir'den New York'a gelecek diye varsayalım?
-
Süleyman, içinde söyledi: Turkiye'den Amerika'ya nasil esya getirebiliriz?
Ertugrul Evliyaoglu Konudaki tüm yazıları okudum. teşekkür ederim kendi adıma Çok güzel bilgiler vermişsiniz. Önceden satır aralarında bulurduk küçük bilgi ipuçlarını.
Peki diyelim ki, sizin aracılığınız ile yine eşyalarımızı akrabamız gümrüğe getirecek ve ABD'de de biz gidip alacağız truck'ımız ile. 2 tarafta da eşyaların yüklendiği ve indiği en uygun gümrükleri nasıl bulabiliriz? Örneğin İzmir'den New York'a gelecek diye varsayalım?
Suleyman Bey, lutfen gercek soyadinizi kullanabilir misiniz? Tesekkurler.