Kimlik Denetimi!
-
Guncelleme!
Bu kanalin sahibi https://www.youtube.com/channel/UCcw5jad0lxnneL20107rX2g/about Bilgiyi Donusturmek isimli sahis kanalini biraz once kapatmis, hesabini silmis youtube'dan.
Ayni soruyu bu sahisa da soralim veya ayni kisiye tekrar ayni soruyu soralim!
-
Oncelikle bu sahisa su bilgiyi bir verelim biraz internetten arastirsin --> COLD STORAGE nedir?
-
Acaba Google veya bu captaki firmalar herhangi bir veriyi silerler mi?
-
Herhangi bir sorusturma kapsaminda, bu bilgiler resmi makamlarca talep edilirse, Google bu bilgileri paylasir mi?
-
-
Murat Atif SayarMurat Atif Sayar başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Administrator
HAKARET ve TEHDIT
Tehdit eden sahis: ismail ayaz Amerikanin iki numarali ustasi Youtube kanali: https://www.youtube.com/channel/UCJDAudI_f3fukDkpgVZrWTA
Ilgili bolum
Ilgili Video Linki https://www.youtube.com/watch?v=yjUQFTsuuEA
-
Murat Atif SayarMurat Atif Sayar başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Administrator
Bilgilendirme
Hakkimda 2 ayi uzun bir suredir yapilan karalama kampanyasi ile ilgili (sosyal medya uzerinden iftira, hakaret ve tehdit) ve ayrica hizmet verdigim sunuculara yapilan saldirilar (devam eden) ile ilgili asagidaki kurumlara basvuru yapilmak uzere dokumanlar hazirlanmaktadir.
Su ana kadar kimseye ne bir hakaret ne de bir tehdit iceren sozler soylemedigim halde, kimliklerini bile bilmedigim bu sahislarin saldirilari karsisinda asagidaki kurumlara gerekli basvurularimi tamamlamak uzereyim.
Ilgili kurumlara her turlu yazisma, dokum, log, screenshot, ilgili hesap adresleri teslim edilecektir.
Ayrica pazar gunu yapacagimiz canli yayinda, bu konu hakkinda genel bir bilgi de verecegim.
Saygilarimla Murat Atif Sayar
Turkiye Cumhuriyeti tarafinda yapilacak islemler (farkli kurumlar da eklenecektir)
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) https://www.ytb.gov.tr/soru-cevap/cimer
TERÖRLE MÜCADELE DAİRE BAŞKANLIĞI https://www.egm.gov.tr/tem#
Amerika Birlesik Devletleri tarafinda yapilacak islemler (farkli kurumlar da eklenecektir)
FBI https://tips.fbi.gov
-
HAKARET ve TEHDIT
Tehdit eden sahis: ismail ayaz Amerikanin iki numarali ustasi Youtube kanali: https://www.youtube.com/channel/UCJDAudI_f3fukDkpgVZrWTA
Ilgili bolum
Ilgili Video Linki https://www.youtube.com/watch?v=84D_ngY6eN0
-
Guncelleme
Kurtalan Sensei ve Bilgiyi Donusturmek hesap adiyla youtube'da yayin yapan ve benim kendileri hakkinda bu bilgileri tutmaya basladiktan sonra hemen youtube hesaplarini kapatan kullanicilarin yerine, bugun hesaplari acilan henuz hic youtube icerikleri olmayan ve ilgili kanala yorum yapmaya baslayan 2 kullanicinin bilgileri asagidadir.
Kurtalan Sensei (Youtube hesabi kapatilmis) https://www.youtube.com/channel/UC2UAtsb4sGYJ-7Uv1SA3WRQ
Bilgiyi Donusturmek (Youtube hesabi kapatilmis) https://www.youtube.com/channel/UCcw5jad0lxnneL20107rX2g/about
29 Nisan 2022 tarihiyle acilan yeni hesaplar
Keeelaj Ambalaj https://www.youtube.com/channel/UChf0I0aWiY1BoOhLQ5p2oVQ/about
Miralay Mahmut https://www.youtube.com/channel/UChPfT9V3Z0DywBa_Bm1X7ag/about
Bu sahislarin konusmalari
Ilgili video https://www.youtube.com/watch?v=yjUQFTsuuEA&t=6s
-
Ertugrul EvliyaogluMurat Atif Sayar başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Bence birilerinin gerçek isim soy isim ve fotosuyla sosyal medya , forum , net ortamında bulunması insanların özgürlükleri açısından bana mantıklı gelmiyor .
1.) Bir insan bir şirkette yöneticidir bulunduğu sektörde netde takıldığı sitelere aynı sektörde olan insanlar tarafından takıp edilmek istemeyebilir .
2.) Bir insanın düşmanı olur , dostu olur bunlar tarafından takıp edilmek istenmeyebilir .
Burada eğer nick name kullanan birisi birine küfür ederse , ahlaksız şeyler paylaşırsa veya bulunduğu platformun huzurunu bozarsa site yöneticisi tarafından yasaklanır , gerekirse IP si engellenir ve oradan uzaklaştırılır .
Bu forumda çıkan kavgaya gelelim ,
Murat abi bence forumda herkesin gerçek ismi - soy ismiyle bulunmasını dayatman bana çok yanlış geliyor .
Neden ?
Çünkü Türkiye'deki bazı sorunlardan dolayı insanlar çeşitli gelişmiş ülkelere gitmek istiyor bu nedenle forumda bulunan insanlar Türkiye'de devlet memuru olabilir , bir şirkette yönetici olabilir veya çalıştığı yerde araştırma yapılıp hayırdır sen Amerika'ya gitmek mi istiyorsun dediklerinde adamları işinden atarlar . Benim bizzat arkadaşlarım var bunlar bir okulda müdür , diğeri bakanlıkta çalışıyor , biri polis , profesyonel asker bunların kimseye bir zararları yok ancak onlar da geleceklerinden kaygılı ve Amerika'da yaşamak istiyorlar .
Amerika hakkında bilgi edinmek istediklerinde böyle forumlara kendi isimleriyle girdiklerinde sıkıntı yaşayabilirler .
Elon Musk birşeyler söylemiş olabilir ancak bence yanlış düşünüyor çünkü elon Musk hadi twittera gerçek isimle veya kimlik bilgisi vererek gireceksiniz dediğinde twitterın çöküşünü hep beraber seyredeceğiz .
Nickname le biri foruma girdi ancak uygun olmayan şeyler paylaştı ve bir kurumda senden bu kişinin bilgilerini istedi , direk bu kişinin bilgilerini verirsin bu seni sorumluluk içine alacak bir durum değil veya biri birine sövdü , küfretti onu forumdan atarsın , engellersin gider .
Herkes ben gibi özel sektörde çalışmıyor ki adı soyadı , ne iş yaptığı açık şekilde yazsın .
Bunun yanında ben bir şirketin üst düzey yöneticisi olsam ve Amerika'ya yerleşmek gibi bir planım olsa ben de altımda çalışan elemanlarımın veya patronumun benim adımı görmelerini istemeyebilirim .
Forumdan attığın bu kişiler eğer birine küfretmişse , ahlak kuralları dışında davranmışsa sen de bunları attıysan haklısın ama bu insanların kimseye bir saygısızlığı olmadıysa sen de bunları illa gerçek isim soy isim kullanmalarına zorlayarak attıysan haksızsın .
Mesela bilmiyorum sadece bana mı denk geldi yoksa başkalarına da mı şunu 2 kere yazdın , onu oraya değil buraya yaz gibi şeylerle uyarılarda bulunman ve üzerine de sen de mi o grupdansın demen bana çok ilginç geldi .
Foruma giriyoruz kim ne sormuşsa ona cevap veriyoruz , forumda okunamayan başlıklar çıkıyor onları takip ederek birşeyler yazıyoruz ancak böyle neden 2 defa yazdın gibi uyarılar hoş olmuyor .
Murat abi , kimse kimsenin ekmeğini vermiyor , ne sen kimseye mutaçsın ne de başkaları sana muhtaç .
Amerikada yaşayan bir Türk sadece sen değilsin ve bu forumda bulunan herkesten yaş olarak çok da büyüksün senin abilik yapman lazım , biri bir şeyi yanlış yapıyorsa abi gibi uyarman lazım ancak sen direk siz hangi grupdasınız diyorsun .
Şuan çıkan kavgada tam olarak aranızdaki tartışmayı bilmiyorum ancak bu tartışma gerçek isim yuzunden çıktıysa forumda gerçek isim ve fotosuyla olmayan başka insanlar da var onları neden forumdan atmıyorsun ?
-
Murat Atif SayarErtugrul Evliyaoglu başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Ismail Ayaz adli kullanici ile aramizda gecen olayin gelisimi:
- 19 Mart 2019 tarihinden itibaren youtube icin videolar hazirlamaya basladim (Konu; Amerika, Greencard olmak uzere)
- Amerikaya geldiktan sonra da bu videolara devam ettim,
- Bu sure zarfinda canli yayinlarda yapmaya basladim,
- Basindan beri hem videolarin yorum bolumlerinde hem de canli yayinlarda "Lutfen gercek adinizi soyadinizi ve gercek resminizi kullanin diyerek uyarilarda bulundum"
- Yayinlara zaman zaman katilan Emre Eroglu ile tanistik,
- O da canli yayinlara katilmaya basladi,
- Benim savundugum Gercek Isim ve Soyisim kullanimi ve gercek resim kullanimi uyarilarim hic degismeden devam etti,
- Yayinlarda kufur eden insanlari bloklamaya devam ettik,
- Fakat sadece bir uyari asamasinda olan Gercek kimlik kullanimina uymayan insanlar icin kati bir kural uygulamadim,
- Ismail Ayaz adli kullaniciyi Emre Eroglu tanistirdi, yayinlara katilmasi icin teklif getirdi,
- Kabul ettim ve Ismail Ayaz adli kullanici ile canli yayinlar yapmaya devam ettik,
- Bu sure zarfinda da bu uyarilarima devam ettim, ayni kurallari Ismail Ayaz adli kullaniciya da hatirlattim, kendisi bu kurallara uymadi, bunun karsiliginda da kendisini ne kanaldan kovduk, ne banladik, ne hakaret ettik, ne tehdit ettik,
- Zaman gectikte bir forum uygulamasi olusturdum,
- Amerikayageldim.com web sitesini actim,
- Burada da ayni kurallarin uygulanacagini soyledim,
- Forum kurallari icin bunu beyan ettim,
- Fakat bu sure zarfinda bazi kullanicilar bu kurallara uymasina ragmen, halen cogunluk yani kurallara uymamakta oldugunu goruyorum,
- Henuz kati bir bir sekilde bu kurallara uymayanlari forumdan banlamiyorum, insanlarin gercek kimliklerini kullanabilmesi icin teknolojiden nasil yararlanabilirim bunlari arastiriyorum, entegrasyon calismalari henuz bitmedi, ama forum kurallarinda herhangi bir degisiklik de olmadi.
Ayni kurallara video yapmaya basladigim ilk gunden beri sagdigim, benim tarafimda herhangi bir degisiklik olmadi, olmayacakta. Savundugum dusunce ise, internette herkesin gercek kimligiyle islem yapmasidir. Benim savundugum ilke budur. Insanlar eger bunu savunmuyorsa, ben o insanlarla ayni dusuncede degilim ve hicbir zaman ayni dusuncede de olmayacagim demektir.
Simdi, baslangictan beri ayni kurallari savundugumu Ismail Ayaz adli kullanici bildigi halde - yani yaklasik 2 yili askin bir suredir benim bu felsefeyi savundugumu bildigi halde - kendisine bu sure zarfinda ayricalik da tanindigi halde ne oldu da boyle bir duruma gelindi?
Durum tespiti: Bundan yaklasik 2 veya 2.5 ay once Ismail Ayaz adli kullanicinin son katildigi canli yayinda, bu konu tekrar gundeme gelmis (benim koydugum bu kurallar) ve kendisiyle canli yayinda bu konu tartisilmistir.
Yayin bittikten sonra kendisiyle email ile de yazisilmistir. Tum kayitlar mevcuttur. Ayni saatlerde sunuculara saldirilar baslamis ve FORUM uygulamamiz cokmustur. Bu saldirilar olurken, Ismail Ayaz adli kullanicinin kendi ve diger youtube kanallarinda yapmis oldugu yorumlar dikkate carpmistir.
Kendisine email ile bilgi verilmeye calisilmis, yaptigi yorumlarin gercekten kendisine mi ait oldugu sorulmustur. Cunku onun ve diger kullanicilarin yaptigi yorumlar, yapmadigim islemleri, bana yapilan ithamlari - iftiralari, bana yapilan kufurleri, hakaretleri kapsamaktadir.
Bu durumda, bir bilgi islemdi olarak aklima gelen ilk sey, Ismail Ayaz adli kullanicinin hesaplarinin hack edildigi, birisinin onun adina bu yorumlari yaptigidir. Bu yuzden tedbir olarak (meslegim geregi), Ismail Ayaz adli kullanicinin hem FORUM kullanicisi bloklanmis, hem de YOUTUBE yonetici yetkileri alinmistir.
2 gun boyunca Emre Eroglu ve Resat Abi'de kendisine ulasmaya calismistir fakat kendisinden kesinlikle cevap alinmamistir.
Fakat sonraki gunler, Ismail Ayaz adli kullanici hem kendi kanalinda hemde baska youtube kanallarinda benim hakkimdaki elestirilerine devam etmistir. Elestiriler hakaret ve kufur seviyesine gelmistir. Ayrica birkac youtube abonesi, yaptigim FORUM sitesinin icerigini kullanarak hakkimda videolar da yayinlamaya baslamistir.
Bu hakaretler, tehditler, saldirilar 2 ay boyunca devam etmistir.
Amerika ile ilgili baslangictan beri yaptigim videolarda veya canli yayinlarda veya buradaki forumda ne bir kimseye hakaret ettim, ne tehdit ettim, ne de kufur ettim.
Ismail Ayaz adli kullanicinin hesabi bloklandiktan sonra da 2 ay boyunca ne bir sekilde yapilan hakaretlere cevap verdim, ne kufur ettim ne de tehdit ettim.
Fakat sonucta ben de bir insanim ve benim de haklarim var benim de belirli bir noktaya kadar sabrim var.
Ne zaman, onun benim hakkimda yaptigi hakaretleri, diger youtube kullanicilarinin yaptigi hakaretleri burada yayinlamaya basladim, bunlarin notlarini tutmaya basladim, goruyorum ki tepkiler iyice artti.
Simdi buradaki kullanicilara senin nezdinde soruyorum
- Su ana kadar kendisi hakkinda hicbir hakaret ve tehditte bulunmadigini birisi,
- Basindan beri ayni kurallari savundugunuzu bilen birisi,
- Bu kurallari bildigi halde ve kendisine ozel istina uygulandigi halde 1 yili asan bir sureden beri, bu kurallari bildigi halde yayinlara katilan ve foruma katilan birisi
Sizin hakinizda:
- "YAVSAK OROSPU COCUGU" derse,
- Sizi FBI'a sikayet edip her seferinde Amerikan Vatandasligi basvurunuz hakkinda tehditte bulunursa,
- Ozellikle bu olaylar basladigi andan itibaren hizmet verdiginiz sunuculariniz cokmeye baslarsa,
- Diger youtube kanallarinda bu sitenin icerigi kullanilarak video hazirlayan diger kullanicilarla, benim hakkimda hakaret, kufur ve tehdit iceren yazismalar yaparsa,
- Sizi Amerika'da oturdugunuz evin kapi numarasina kadar arastirip "Senin kapi numarani bile biliyorum, biliyor musun" derse (ki bir insan bir insanin oturdugu evin kapi numarasini neden arastirir sorusu aklima gelir hemen!),
- Sizin linkedin hesabinizda bulunan sertifikalarin gercek olup olmadigina kadar kontrol yapma geregini hissederse ve bu sertifikalari kontrol ederse,
- Sizin hizmet verdiginiz sunuculari cokertmekle tehdit ederse,
- Sizi IBNELIKLE suclarsa,
- Size YAWSAK derse,
- Size DENYO MULAYIM BAYAR adini takarsa,
- Benim paylastigim bu cumleyi "Texas icin silah tasima kanunu arastirilacak, max $800 silah bakilacak (kisisel guvenlik icin)" alip degistirerek, bu adam beni olumle tehdit ediyor diye FBI'a sikayet ederse
Ben size soruyorum Ertugrul Evliyaoglu, sizin nezdinizde herkese soruyorum
Siz olsaniz ne yaparsiniz? Tek sorum bu.
Oturup, susup, evet bu kisisel ozgurluktur, insanlar istedikleri gibi nicklerin arkasina siginip yukaridaki seylerin tumunu yapabilir ve bu da OZGURLUKTUR diyorsaniz, sizinle tarihin hicbir noktasinda hicbir zaman ne ayni noktada olacagiz, ne anlasabilecegiz ne de ortak seyleri savunabilecegiz. O yuzden bu forum size de luygun degilse bu forumu lutfen kullanmayin.
Insanlarin gercek kimligini kullanip kullanmamasi konusu artik yukarida bahsettigim konu kapsaminin disindadir. Baska bir konu altinda tartisilabilir. Bu konuyla ilgili soylemek istedikleriniz varsa, lutfen baska bir baslik acip orada dusuncelerinizi paylasin.
Burada ki konu artik gercek kimlik kullanimi veya baska bir sey degil, acik ve alanen bir kisi hakkinda karalama kampanyasi, KUFUR, HAKARET ve Amerikan Vatandasligini tehdit konusudur.
Sonuc Bu olay resmiyete intigal ettirilmis gorunmektedir (Ismail Ayaz nickli kullanici tarafindan) Bu olay tarafimdan da resmiyete intikal ettirilecektir (Cimer, Terorle Mucadele, FBI, CIA)
-
NOT:
Uzuldugum bir diger nokta ise, su ana kadar iyi kotu beraber bir ortam kurmaya calistigimiz hicbir insan gelip bu foruma, senin hakkinda soylenenler gercekten haksiz iddialar ve uzucu dememis olmasidir.
Anladigim kadariyla yaptigim videolar veya yapmaya calistigim FORUM kisiler tarafindan da desteklenmiyor cunku acik bir destek te gormemekteyim.
Allah'a sukur ne oz vatanima bir vergi borcum var, askerligimi de yaptim, kimseye de bir borcum yok, calistigim yerler belli, adim sanim belli, burada da her isimi duzgun yapmaya ve guzel bir hayat kurmaya calisiyorum.
Bu durum boyle devam ederse de bu forumu dayoutube videolarini da kapatmayi planliyorum, cunku ben birseyler uretme dusuncesi olan ve kendime gore caliskan bir insanim. Ama insanlarin amaci kisilerle ugrasmaksa acikcasi benim de umrumda degil artik, kimin Amerika'ya geldigi, nasil bir hayat kurdugu, ne yaptigi. Herkes kendi hayatindan meshul bu dunyada.
Bu durum boyle devam ederse kesip bitirecegim bu tarafi, kendi isime gucume bakacagim. Hepsi budur.
Saygilarla
-
Ertugrul EvliyaogluMurat Atif Sayar başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Murat abi , benim hayretler içerisinde kaldığım konu ikinizin de Amerika'da olması . Bu kavgaları biz Türkiye'dekiler yapsak , anlarım çünkü cidden durumlar iyi değil . Mutlu değiliz yani
Ben Amerika'da olsam mangalımı yaparım , rakımı alırım yanıma ,keyif yaparım hiç böyle video işlerine veya forum işlerine , beni halen Türkiye'ye bağlayacak bir sohbete , muhabbete girmem .
Yazdıklarını okudum , Özgürlük birine küfür etmek değildir , olamaz da . Keşke bu noktaya gelinmeseydi . Şimdi burada yazmaya , çizmeye devam etsek aylarca işin içinden çıkamayız .
-
Murat Atif SayarErtugrul Evliyaoglu başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Guncelleme
Asagidaki internet kullanicisi, bu mesaji paylasmistir.
Paylastigi bu mesaja istinaden cevabim asagidaki sekildedir.
- Konu resmi makamlara aktarilmistir,
- Konu muhattaplarinin sahsima aciklamasi gereken hicbir durum yoktur,
- Olurda sorusturma acilip, mahkeme sureci baslarsa kendileri Hakim'in karsisinda ne aciklamak istiyorlarsa aciklayabilirler.
-