Amerika'da hangi eyalette yasanir sorusunun cevabini bilemiyorum fakat Texas'a gelmeyi dusunuyorsaniz muhakkak Austin'i degerlendirin!
-
Evet, baslikta da belirttigim gibi, Amerika'da hangi eyalette yasanir sorusu, bircok yerde sorulan, insanlarin kafasini kurcalayan bir konu. Kimi kuzey eyaletleri tercih ediyor kimisi guney, kimi eyalet vergisi olmayan yerleri, kimisi ise daha canli olan yerleri veya universite sehirlerini.
Gercekten burada birden fazla kriter var, cok fazla kriter, herkesin oncelikleri farkli. Bu yuzden ben kendi tecrubemi paylasabilirim sadece ve oyle de yapacagim.
Biz Amerika'ya ilk geldigimizde, direkt olarak Houston'a geldik, aklimiz da bir de Dallas vardi fakat, Austin hakkinda hic fikrimiz yoktu, arastirmamistik. Zaten butun herseyi Amerika'ya gelmeden arastirma sansiniz yok, ogrenme sansiniz da yok. Bazi seyleri muhakkak buraya geldikten sonra yapabileceksiniz.
Biz de ilk geldigimiz de Houston'da 1-2 gun kaldik, 4-5 gunlugune Dallas'a gittik ve en azindan secim yapabilmek ve karsilastirma yapabilmek icin elimizde veri oldu. Sonucunda Houston'a karar verdik. Ama bugun ki aklim olsa - gercekten samimiyim - eger Austin'e gitmis olsaydik kesinlikle ve kesinlikle Austin'e yerlesmek icin plan yapardim.
En son gezimizden cektigim fotograflar la biraz Austin'i anlatmaya calisayim.
Bu yukarida paylastigim fotograf, Austin sehir merkezine giden kopru. S Congress Ave olarak geciyor. koprunun diger tarafina dogru giderseniz bir cok kafe, bar, restorant, magaza bulabilirsiniz. Cok hareketli bir yer. Ayrica bu resimde insanlar neye bakiyor diye sorarsaniz, hemen koprunun altinda yaklasik 1.5 milyon yarasaya yuvalik yapan kopru ayaklarina bakiyorlar. Yarasalar ne zaman cikacak diye. Bu arada sehire dogru giderseniz en hareketli caddeleri 6, 4, 5 diye gidiyor.
Bu da koprunun diger tarafindaki manzara.
Bu fotograf ise, insanlarin kopruden baktigi taraf. Teksas'in en buyuk binasi yakinda burada olacak. Sol taraftaki vincler o yapilan binaya ait, sanirim yuksekligi 300 metre olacakmis. Austin'e giderseniz muhakkak Mozart Coffee ye ugrayin. Bu fotograflar ise Mozart Coffee'nin yanindaki restorantlara ait.
Biraz downtown'dan fotograflar. Houston'a gore daha modern plazalar, daha hareketli sokaklar
Oasis! Muhakkak ugranilmasi gereken bir yer. Hele gunes batisini seyretmek nefis!
1-2 tane aksam fotograflari eklemeyi unutmayayim. Buralar biraz sakin 6. 4. 5. caddeye gore. Asagidaki fotografta sag taraftaki plaza INDEED'e ait. Dikkat solda da baska bir binasi var. Ben acikcasi Amerika'ya gelmeden once Indeed'in bu kadar buyuk bir firma oldugunu dusunmuyordum.
Eeee bu kadar gezmeye Jack'in pili bitti!
Tabiki benim paylastigim bu fotograflarin cok daha fazlasi var. Austin'i de eger Texas'a gelmeyi dusunuyorsaniz, degerlendirilecek yerler arasina eklemeyi unutmayin.