Turkiye Cumhuriyeti veya baska bir Cumhuriyet veya baska bir Dunya Ulkesi, Cahillere teslim edilemez!
-
Selamlar Sevgili Okuyucular,
Icimden geldigi gibi bir yazi daha paylasmak amaciyla bu satirlarra basladim, cok da uzun bir yazi olmasini istemiyorum acikcasi.
Bir insan, anlatmak istediklerini, daha oncesinde tam olarak anlamadiysa, isterse ciltler dolusu kitaplar, makaleler yazsin, anlatmak istediklerini anlatamaz, cunku daha kendi kafasinda oturmamistir konuyu veya anlami.
Bu durum, medyada da gecerlidir, birisi saatlerce bir konuyu anlatiyorsa, bilin ki anlattigi konuya o kisi hakim degildir / daha tam olarak - net olarak o konuyu anlamamistir.
Bu ornekler cogaltilabilir, ozet olarak birileri birseyleri fazla eveleyip, geveliyor sa, bilin ki o konuyu halen kendisi anlamamis sayilir benim nazarimda, bazilari soyle bir itiraz da bulunabilir "Ya kardesim, konu uzun" .... Bu da ayri bir tartisma konusu olur, tartisabiliriz, ama ozet denen bir sey var, en azindan o konuyu kisa olarak dogru ozetleyebiliyor sa karsiniz daki, o zaman sunu soyleyebilirsiniz, evet bu kisi bu konuya hakim...
Simdi ise benim attigim basliga gelelim, benim anlatmak istedigime.
Cok basit aslinda, net olarak, artik oyle bir cagdayiz ki (ki eskiden de cok farkli bir yerde de degiliz), ulkeler, devletler, yonetimler, cahil insanlarin ellerinde kesinlikle kalamaz, kalmamalidir. Cunku dunyadaki sistemler artik daha entegre, daha komplike, daha karisik hale gelmeye basladi.
Cahil insanlarin bu dunyadaki yonetim mekanizmalarin da kesinlikle yerleri yok.
Basit bir ornekle, artik "Yav benim babam da ilkokul mezunuydu, sonra muteahhit oldu, ben de ondan devraldim bu meslegi.." diyen birisinin, kaba tarifle, bu dunyadan bir s...p gitmesi lazim. Bu kadar net.
Cahil sen git, kimseye zarar vermeyecegin bir dag basinda yasa, ama eger ucu insanlara / hayvanlara / dogaya dokunacak bir meslek yapiyorsan, bir hizmet veriyorsan, artik yerin yok bu dunya da.
Bu kadar soylemek istediklerim.
Saygilarimla,
Murat Atif Sayar