Amerika'da Universite Egitimi
-
Ray Erden Evet resat abi. Greencard olursa muhtemelen lkse diplomasi ustunden hareket edecegim. Acikcasi benim hedefim bu egitimle oraya adaptasyonu hizlandirmak. Firmalara ogrenmeye acik biri oldugumu gostermek. Ve tabiki is basvurularinda sunulabilir bir belge elde etmek. Ustune de turkiyedeki diploma ekstrasi olur diye dusunuyorum. Yanlis bir strateji mi sence abi
-
Selamlar, bu konuda merak ettiğim bir şey var. Şimdi biz lisans ya da lisansüstü diploma ile başvurduğumuzda indirim ya da ödeme desteği alamıyoruz anladığım kadarıyla. Peki ben bu kurumlara lise diplomam ile başvurduğumda daha önce üniversite okuyup okumadığımı sorgulamıyorlar mı? Bunu belirttiğimde alacağım destek etkilenecek mi? şimdiden teşekkürler.
-
@ismailgunduz Green card durumunda Federal student loan programlarinada basvurabilirsin, bu durumda financial aid ile ugrasmana gerek kalmaz. Eger bu sekilde bir yol takip edersen elindeki lisans diplamais ilede bir lisans ustu programa basvurabilirisn. En azindan program application surecinde secilen alana gore alttan ne kadar ders alinmasi gerekiyor yoksa direkt olarak programa baslanabiliyormu, toplam kac saat kredi gerekiyor gibi bilgileride edinmis olursun devam etmesen bile iyi bir bilgi olur karar verme surecinde. Ozetle dedigim tum mevcut firsatlarin denenmesi ve gorulmesi.
-
Ray Erden reşat abi en azından benim için lisansüstü biraz problem. türkiyede bile kıymet verilmeyen teknik öğretmen diploması ile orda yükseklisans yaptırmazlar bence. ki orda teknik eğitim fakültesinin karşılığı yoktur bachelor seviyesinde diye düşünüyorum. benim açımdan community college mantıklı gibi. hem tekrar bilgi tazelemek ve belge sahibi olmak hem de oraya adaptasyon için. o yol kapanmış olsa o zaman sertifika programlarına yatırım yapardım eğer orada olsam
-
Murat Atif SayarEski Kullanıcı başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Administrator
@ismailgunduz Ismail merhaba, lutfen imzanizi duzenleyiniz. Bizim profillerimizi ornek alarak, lutfen imzaniza mesleginizi, bulundugunuz yeri varsa sosyal medya linklerini giriniz. Bu sayede insanlar birbirlerini tanimis olacaklar. Amacimiz diger web sitelerinden ve forumlardan farkli olmak uzere, tamamiyla gercek kisilerin olusturdugu bir platform yaratmak, insanlarin birbirlerini de tanimasini saglamak.
-
Murat Evyapan bana dedikleri şuydu. siz orada aldığınız eğitimi ispatlayarak fark dersleri alma yoluna gidip mühendislik diploması almak isterseniz , destek alamazsınız. yani türkiyedeki o diplomayı unutun dediler. yükseklisans için sormadım. zaten akademik bir iş için hedefim olmadığı için öylede bir niyetim yoktu. yükseklisans yerine alanımda sertifikasyon eğitimlerine yatırım yaparım şahsen.
-
Murat Atif Sayar düzeltiyorum abi. sosyal medya pek kullanmıyorum. o yüzden eklemedim
-
@ismailgunduz Cok tesekkurler Ismail, kusura bakmayin araya girdim!
-
Murat Atif Sayar dediğin doğruydu abi. forum kurallarına saygı göstermeliyiz. saygılar.
-
@ismailgunduz Anladim, benim dedigim olasi bir alternatifti, burda degindigim nokta su aslinda, bir sertifikasyon programini tamamlamak icin financial aid konusuyoruz dogrumu? Benim dedigim ise eger green card durumu varsa bunada gerek kalmadan student loan ile gidebilirsin, ve financial aid cok kisitli bir miktar olacak ve bir suru sarti var. Dedikleri lisans ustu icin financial aid olayini unutun tamam orasi oyle olabilir ancak gene student loan ordada devreye girer tabii hangi programi istedigin sana kalmis. Sertifikasyon tarafindan gidebilirsin secilen alanda oda iyi fikir gordugun gibi CC programlari mevcut her konuda mesleki sertifika programlari olarak.