Ilkokul ve Ortaokul Egitimi
-
Selamlar Sevgili Izleyiciler, Ozellikle Amerika'ya gelme planlari yapan kucuk cocuklu ciftler icin en basta gelen sorulardan biride cocuklarinin egitimine ara vermeden ve sekte vurmada baska bir ulkede baska bir lisanda ve baska bir kulturde nasil devam edilebilecegidir kuskusuz.
Ilk basta akla gelen durum ise benim cocugum ornegin ilkokul 3. sinifta green card ile Amerika'ya gitme durumundayiz ancak cocugumuzun okul islerini nasil halledecegiz, lisan sorunu nasil etkileyecek ve benzeri sorular.
En basta sunu belirtmekte fayda var buraya cesitli kategorilerde gelen gocmenler refugee (siginmaci) ornegin Minneapoliste bol miktarda Somalili gocmen bu sekilde ozel vize en son Afgan gocmenler icin, ailesi sadece ispanyolca konusan cocuklar icin (Meksiklai), benimde sahsen tanistigim RFus gocmenleri (genellikle Yahudi) bunlarda siginmaci sinifinda ve daha bir cok vize sinifinda gelen ailelerin cocuklari icin okullarda ingilizce diline adapte olana kadar uygulanan programlar mevcut.
Cocuk oturulan bolgenin icinde bulundugu school district seklinde adlandirilan bolgedeki mahallesine denk gelen okula gider. Cocugun okul servisi icin okulun tahsis etmis oldugu sri otobusler vardir ve bunlar ucretsizdir. Ayrica ek masraflarda talep edilmez okul programinda.
Konuyla ilgili video
https://www.youtube.com/watch?v=p2nezZbygus
-
Reşat hocam, danışmanlık uzmanı gibisiniz gerçekten.
-
Ray ErdenMuzaffer Gorkem Yildirim başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Ray
Muzaffer Gorkem Yildirim Bildigimiz kadariyla paylasmak gayemiz.
-
Valla her seyi ovuyor gibi olmak istemem ama ben okullari gercekten cok begendim. Su an ortaokulda olan, o donem ilkokulda olan kardesim var. Zaman zaman okuluna almaya falan gittigimde okulu gorunce vay be demistim. Hem okulun icinin dolulugu, hem cocuklarin gecirebildigi alanin genisligi vs olarak bildiginiz normal orta bir suburb sehirde siradan bi devlet okulu bizim turkiye'deki en iyi kolejler gibiydi imkanlar olarak.
Ben Istanbul'un gobeginde buyumeme ragmen oyle apartman gibi bi bina ve ufacik bi bahceli okula gitmistim, Anadolu'daki sehirlerimizi soylemiyorum bile.
Amerika'da okullarin standardizasyonu tam olarak nasil bilmiyorum, belki cok low-income olan yerlerde o kadar iyi degildir ama genel olarak cocuklar icin cok daha iyi imkanlar var buradaki okullarda.
-
Ertugrul EvliyaogluMuzaffer Gorkem Yildirim başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Abi , verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkür ederim .
-
@ismail abi , şuan Türkiyede eğitim sistemi bitti , lise çağındaki çocukla oturup iki kelime konuşamazsın artık . Din kültür hocalarının çoğunu milli eğitim müdür yaptilar . Geçen gün biri de milli eğitim bakanı yardımcısı oldu ve '' artık Türkçeyi kaldıralım arapça konuşalım Türkçe ömrünü tamamladı '' dedi .
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/baris-terkoglu/imam-hatibe-gitmeyen-olsun-mu-1898899
Böyle adamların yönetici olduğu sistemden hiç bir şey beklenemez artık .
İngilizce dersine giren kişi ( öğretmen demeye dilim varmıyor ) sinifda elinde kağıt
Subject + Verb ( V1 ) + object diye matematik formülü anlatır gibi anlatmaya çalışıyor çünkü kendisi de bilmiyor . Subject in anlamı nedir desen cevap veremiyor . Derdimiz büyük anlatmakla bitecek gibi değil .....
-
Ertugrul Evliyaoglu Linkteki yaziyi okudum, ne soyleyecegimi bilemiyorum bir ulke iste boyle parcalanip bitirilir. Milyonlarca kere yaziklar olsun bu serefsiz hainlere.
-
Reşat abi , bu sadece 1 tane örnek , gerisini anlatmaya kalksam aman Allahım ....
-
@ismail abi eğitim sisteminin ruhuna fatiha başka denilecek hiç bir şey yok
-
Ray Erden Reşat abi şunu da bir incele istersen
https://www.birgun.net/haber/simdi-uzaylilar-dusunsun-374848?utm_source=webpush
-
Ertugrul Evliyaoglu Simdi sasirdim diyemeyecegim neden dersende soyle, Ulkenin sozum ona gene ayni kafadaki alimler ve ilim adamlari (bilim degil) oturup gayet ciddi olark su konuyu tartisiyorlardi. Simdi diyorki zat-i muhterem azizim eger dunyayi gunes isnlari aydinaltiyorsa neden gunes ile dunay arasi karanlik onunda aydinlik olmasi gerekemezmi? Bunlar kendilerini fizikci oalrak tanimliyorlar bu arada dikkatini cekerim herhalde sende hatirlarsin.
Ufak bir nacizane bendenizin kendim fizikci degilim ama bilgime gore isik bir nesneye carpinca yansir ve bu yansimadan sen o nesneyi gorursun, gunes ile dunya arasindaki bosluk adi ustunde bosluk bolup isik yolu uzerinde herhangi bir nesneye carpmadigfi vakit orda aydinmlik beklemek abesle istigal etmek olup hele bunu bu sekilde ifade etmek 4 yasindaki bor cocugun sordugu soruya benzer ancak bu alimler biraz daha buyuk gorunuorlardi. Dur daha bitmesi simdi tamam neden karanlik sorusunu sordular vede cevaplar soyle zira dunay gunes isinlari ile aydinalnmiyor bu yanlis bilgi efendim. Dogrusu nedir?
Gunduz ve gece melekleri var bunlar hic sasirmadan gorevlerini yerine getirir nobet deverderler satleri geldiginde. Bizde diyoruzki umarim bularinda bir gun saatleri gelecek ve tum bu soytariloik, cehalet, saklabanlik, iktidar dalkavuklugu, yobazlik bitecek. Temennimiz budur o gune kadarda gunduz ve gece melekleri epey calsiacaklar herhalde.
-
Murat Atif SayarErtugrul Evliyaoglu başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Ertugrul Evliyaoglu Ertugrul Merhaba, biz burada Amerika ile ilgili konular acip o konular hakkinda insanlarin bilgi ve tecrubelerini aktarmaya calisiyoruz, sorulari yanitlamaya calisiyoruz.
Burada paylastigin linkler, bu konu basligina giren ve merak eden insanlarin icin acikcasi hicbir faydasi olmayan konular.
Ayrica bu tur basliklar icin GUNCEL adi altinda konu basligi da acildi. Lutfen forum kurallarina gore hareket edelim. Ilgili yerde ilgili bilgileri paylasalim, ayrica bir sohbet ortami gibi gormeyelim burayi. Forum'un amaci insanlarin bilgilerini paylasmasi, lutfen dikkat edelim.
Diger yandan mesajlariniz olursa ozelden CHAT bolumunden ilgili kisilerle paylasabilirsiniz.