Amerika'da Polis Olmak / Gereksinimler ve Surecler
-
Herkese selam, kendim henuz polis degilim ama ozet bi sekilde kendimi tanitmak istiyorum.
Yaklasik 7 sene once Amerika'ya geldim ve amacim bir sure burada yasadiktan sonra polis olmakti. Ikinci senemde denemek ve sureci birinci elden tecrube etmek amaciyla Green Card ile basvuru kabul edilen departmanlardan birine basvurdum. Surecin neredeyse tamamini tecrube etmis oldum. Sonucu olumsuz geldi cunku ingilizcem aslinda Amerika'ya geldigim icin cok kisitliydi (yani mulakatim cok akici gecmedi) ve yine ayni sekilde background'imin neredeyse tamami Turkiye'deydi. (polislige basvurdugunuzda son 10 seneniz ince bir sekilde inceleniyor ama bunun neredeyse tamami Turkiye'de olunca olmuyor tabii ki :))
Daha sonra ozet olarak hem vatandasligimi almak, hem Ingilizcemi akici hale getirmek hem de polislik icin tercih sebebi olmasi dolayisiyla birkac sene Amerikan Ordusunda gorev yapmaya karar verdim. Onumuzdeki sene 3.5 sene gorev yapmis olarak ayrilip Texas'ta polislige gecmek dusuncesindeyim.
Buraya polislik temel sartlari gibi bir sey atamiyorum cunku malumunuz bizdeki gibi tek bir polis gucu yok, binlerce farkli departman var ve hepsinin gereksinimleri farkli oluyor. Dolayisiyla ilginiz olan departmanin kendi websitesinden girip bakmaniz gerekiyor.
Sureci birebir tecrube etmis biri olarak ve butun kariyer hedefini bu is uzerine yogunlastirmis biri olarak da hemen hemen her soruyu cevaplayabilecek duzeydeyim. Polislige katilmakla alakali sorularinizi buradan cevaplayacagim.
Herkese bol sans.