Amerika Merkezli E-Ticaret Projeleri
-
Ürün ithalatinda lider konumda olan Amerika Birlesik Devletleri çogunlukla ülke icinde ki ve ülke disinda ki bireylerin ticari girisimlerinin odak noktasi olmaktadir. Birey basina yapilan tüketim harcamalari her boyuttan saticilari cezbetmektedir.
E-ticaret yoluyla pazarlama iyi tasarlandiginda ülke geneline ürün satisinin en az maliyetli yöntemlerinden biri olmaktadir.
Ülkede yerlesik kisilerin e-ticaret uygulamalariyla beraber siparis verme aliskanliklari ileri boyuta ulasmistir.
Bu baslik altinda e-ticaretin tüm asamalari konusunda fikir alisverisi ve yardimlasma saglayabilecegimizi dusunmekteyim.
Firma siteleri üzerinden, ortak pazarlar üzerinden (Amazon, Etsy, Ebay gibi onlarcasi), sosyal medya uygulamalarindan satis ve pazarlama konusunda calisma yapan arkadaslarin katilimini bekliyorum.
Ürün tedarik sürecleri, ürün üretim sürecleri, ürün teslimat surecleri, ödeme alt yapilari konusunda yapilacak paylasimlar optimum yöntemlerin kesfedilmesine yardimci olacaktir.
Amerika Birlesik Devletleri özelinde E-ticaret konularina ilgi gösteren üyeleri bu baslik altinda bekliyorum.
-
-
-
Murat Atif SayarEski Kullanıcı başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Administrator
@gokhan Merhaba Gokhan,
Konuya katki olmasi amaciyla ben de odoeme sistemleriyle ilgili, daha once kullandigim Payoneer hakkinda kendi tecrubelerimi paylasacagim. Bu konuyu yine GUNCEL kisminda ayri bir baslikta acacagim.
ETicaret konusu Amerika'nin en buyuk gercegi ve neredeyse sisteme entegre olmamis firma, yok denecek kadar az. Amerika'da ticaret yapmayi dusunen birisinin, e-ticaret konusunu bypass gecme olasiligi yok denecek kadar az.
Amerika icinden e-ticaret yapmak tabiki cok daha avantajli ama bu demek degil ki, Amerika disindan, Amerika icinde e-ticaret yapilamaz. Internette muhakkak bircok web siteleri var bu konularla ilgili, bu yuzden arastirma yaparken cok dikkat etmek gerekiyor.
Ben, daha once Turkiye'de yasarken Amazon USA magazasini nasil acabildim, odeme sistemini nasil devreye sokabildim bunlari acacagim baslikta anlatacagim, ayrica Payoneer hakkinda bilgi verecegim.
-
-
Murat Atif Sayar Payoneer konusunda ne kadar aktif kullaniyorsunuz bilemiyorum. Ebay de ki magazam sebebiyle ve Ebay in satilcilar icin Paypal i kapatmasi nedeniyle Payoneer kullanmaya basladim. Ödeme almaya basladiktan bir süre sonra Payoneer de bekleyen bakiyemi, diger ticari Payoneer kullanicilarina ticari ödemeler yapabilecegime, banka hesabima çekebilecegimi, Payoneer in sagladigi sanal kartla harcayabilecegimi veya Payoneer in basip adrese gönderebilecegi Master kart ile fiziki poslarda veya Atm lerde kullanabilecegime dair e-mailler almaya basladim.
Ebay de satis yapmak isteyen kisilerin veya firmalarin Ebay ile eslestirilmis bir Payoneer hesabina sahip olmasi gerekmektedir.
Payoneer in Türkiye’de de kullanilabiliyor olmasi ise 2016 yilinda kullanimi yasaklanan Paypal nedeniyle Ebay’de satis yapamama handikapi ortadan kalkmis oldu.
-
@gokhan Payoneer hesabimi ilk 2018 yili civarinda Turkiye'den acmistim. O zamanlar, Amerika Amazon'da urun satmayi denemek istiyordum. Hesabimiz Turkiye'den acabildim, hatta Amerika adresi olarak sanal adres saglayici bir servis kullanarak Amazon USA magazami actim.
Sonrasinda (fiziksel degil) software lisansi olarak 120 ye yakin urun yukledim Amazon'a. Ve hatta satis yaptim, ilk satisimi ise Arizona'dan bir musteriye yapmistim.
Fakat benim hatamdan kaynaklanan bir durum oldu, lisansi aktif etmeden musteriye urun anahtarini gonderdim. Sorun olmustu ve uzerine gitmedim, hesabimi kapattim. Aslinda kapatmadim, urunlerimi geri cektim.
Payoneer sayesinde hesabimi sorunsuz acabildim ama hic kullanmadim. Hatta fiziksel kredi kartinida gondermislerdi, hala yanimda fiziksel kart. Benim actigim zamanlarda bu sirket bildigim kadariyla Amerika origin idi. Fakat sonrasinda 2020 veya 2021 sirket el degistirdi ve Avrupa'dan bir sirket satin aldi sanirim. Emin degilim ama bir degisiklik yasandi o konuda.
Senin bahsettigin gibi Paypal kullanilamayan yerler icin aslinda bu bir alternatif olusturuyor ama ben aktif olarak burayi hic kullanmadim ve kullanmiyorum.
Payoneer ile ilgili bir referans linkim de yok, aslinda senin varsa sen paylasabilirsin bu refere linkini. Her konuda oldugu gibi buranin is akisini iyi incelemek lazim, ne kadar komisyon aliyorlar, hesabindaki parayi hemen kullanabiliyor musun? Herhangi bir yere havala ettiginde ne kadar komisyon aliniyor gibi sorularin cevabini, bu servisi kullanmayi dusunenler muhakkak arastirmali.
Benim dusuncem ise, alternatif bir cozum burasi, oyle gorunuyor.
-
Bu alanı biraz boşladığımı farkettim.
E-ticaret projelerinin en önemli ayaklarından biri olan depolama ve sevk etme konularına değinmek istiyorum.
Amerika Birleşik Devletleri iş yapmak isteyen her ölçekte ki kişilere çok enteresan iş yapma olanakları sağlamaktadır.
Depolama konularında bir çok firmanın full-filment hizmeti verdiğini ve bu hizmetlere rekabetçi fiyatlarla kolayca erişilebileceğini görmekteyim.
Bunun yanında SELF STORAGE adında ki ve de bir çok faklı boyutta depolama imkanı sunan işletmelerin neredeyse her mahallede bulunması hem erişilebilme anlamında hem de çokça seçeneği çok ta uzaklara gitmeden rekabetçi fiyatlara temin edilebiliyor olması girişimlerde maliyet düşürmeye yardımcı olmaktadır.
Geçmişte veya şu an da SELF STORAGE kullanan arkadaşların olumlu veya olumsuz deneyimlerini merak ediyorum.
-
@Gokhan Selamlar Gokhan, Self Storage ile ilgili sunu eklemek istedim, ben uzun yillar once kullanmistim ogrenciyken cok buyuk rahatlik gercekten, birde bir arkadasim AVM ortaminda Kiosk tarzi bir setup uzerinden cesitli sus esyasi, boncuk, gozluk, oyuncak vesaire satmaktaydi ve urunlerini bu sekilde bir self storage da tutmaktaydi. Bunlar isitmali ve havalandiirmalida olabiliyor cesitli olculerde ve gayet makul fiyatlarda, vede dedigin gibi her yerde rahatca bulunabiliyorlar ayrica ornegin moving companylerin ornegin UHaul, Penske gibi kendi self storage servisleride var.
Benim E-Ticaret konusunda bir faaliyetim yada tecrubem yok ancak yakin bir arkadasim bu alana girmeye tesebbus ettiginde benden yardim istemisti Amazon sistemlerini kullanarak nasil dukkan acilir, mal getirilir gibi konularda gene Amazon tarafindan verilen egitrim programlari, yazili dokumanlar cesitli egitim materyali gibi konularda ordan gorebildigim kadariyla Amazon bu konuda akla gelebilecek her turlu hizmeti, yardimi ve destegi sunuyor bunun icinde sanirim bir bsaka ulkedeki Amazon fullfillment centerden ABDye malin getirilmesi, gumruk islemleri, storage facilities etc. hepsi var en detayli tarifeleri ve komisyonlariyla beraber. Ayrica ilk hesabin acilmasi icin arkadas consultant kullanmisti sirket olusturulduktan sonra.
-
Benim de öğrenmek istediğim, Türkiye yada Fas bu 2 ülkeden belirlediğim hediyelik yada gıda ürünlerini ülkeye toplu getirtme ve perakende olarak satışı için kullandığınız şirket, yöntem, izinler hakkında soru olacak? Yani ürün tedariği konusunda çalışılabilecek ürünü limandan limana çalışan firmalar hakkında olacak, arkadaşlarım o ülkeden limandan verecek ben de buradan limandan truck yada van'im ile alacağım, aldırtacağım.
Gıda da mutlaka izin vardır gümrük için, şuan araştırma içerisindeyim. Özgün hediyelik eşya ise, burada ürettirmek mi yoksa Türkiye ve Fastan getirtmek mi bunu bu araştırmalardan sonra belirleyebileceğim. Bu konudaki bilgi, güzel kardeşim şu şirketi araştır, bu yazıyı okumalısın, bu kanalda şu videoda anlatılıyor, şununla konuş, fikrin tutmaz çünkü şu şu sebepten diyenlere açığım Selamlar saygılar hürmetler
Bu konu apayrı bir konu olacak ise yeni bir başlık ile taşınabilir