Freelance iş arama platformları
-
Videoda da konuşulmuştu, Uzaktan çalışmak üzere Amerika' da iş aramak ile ilgili bu bilgilerin burada yer almasının faydalı olacağını düşünüyorum.
Indeed, Monster, Glassdoor, Dice, turing.com
-
Okan Tayşi, içinde söyledi: Freelance iş arama platformları
Dice,
Merhaba Okan bey, kesinlikle katiliyorum. Bu servisler icin hatta ayri ayri basliklar acip, detaylari da o basliklar icinde tartismak daha faydali olacaktir.
-
Selamlar Okan Bey, Bende sizin verdiginiz listeye bir ek olarak asagidaki iki linki koyuyorum ozellikle freelancing alaninda, dediginiz gibi bir cok remote firsat listelediginiz sitelerde mevcut.
Listedeki siteler daha ziyade daimi yada kontrat ile eleman arayan isverenler ile is arayan kisileri bulusturan ortak bir platform olarak islev gormekteler. Ornegin ilginc bir is ilani buldugunda is arayan kisi diyelimki American Express ilani uzerine tikladigi zaman genellikle bu ilani veren firmanin sayfasina gidip ayricada profil yaratmasi gerekiyor.
Tam anlamiyla freelance isleri icin ilan verenlerin kullandiklari kaynaklar ise genellikle Upwork ve Freelancer siteleri olmakta en cok adi bilinen bu tip servisleri veren siteler olarak endustride. Burda direkt olarak ihtiyac sahibi kisi misla olarak su anda uzerinde calsitigim Excel dosyasi budur ekte verilmis olarak ve yapilmasi gereken sudur seklinde bir ilan koyar ilgilenen kiside bu sekilde temasa gecebilir arada hic bir araci olmadan recruiter, araci kurum, insan kaynaklari, subcontractor gibi direkt yardim arayanla temasa gecebiliyor.
Ayrica bu siteler her tamamlanan is sonucu freelancing yapan kisi hakkinda bir degerlendirme yapiyorlar musterinin memnuniyet derecesine gore.
-
Ray Erden Asagidaki siteyi de tavsiye ediyorum.
WORKMARKET https://www.workmarket.com
Buraya Amerika'ya ilk geldigimde uye oldum ve is takiplerini yaptim. Bu sitenin mantigi su sekilde, var olan bir ise talip oluyorsunuz, eger secilirseniz isi belirtilen task'lere gore yapiyorsunuz. Is bittikten sonra, requester'in yani isi talep edenin onayi alindiktan sonra odemeyi alabiliyorsunuz.
Burada odemeler biraz gec bildigim kadariyla, bir de bu tarz sitelerin (bazilarinda) Amerika'da ikametgahinizin olmasi gerekiyor, burada yasamaniz gerekiyor.
Turkiye'de yasayan bazi arkadaslar sormustu, bu tarz yerlerde calisabilir miyiz diye. Her site Amerika disina acik degil. Ama buraya da bir bakmakta fayda var.