Kurallar ve Kanun
-
Selamlar Herkese,
Biliyorsunuz hemen her Pazar canli yayinimizda kurallardan ve kanunlardan soz etmeye calisiyoruz yeri gheldigi kadar, bu ulkede kurallara uymamanin sonuclarinin iagir oldugunu belirtmeye ve vurgulamaya her firsatta devam edecegiz. Asagidaki linkte buna guzel bir ornek var aciklamam gerekiyor ingilizceye hakim olan arkadaslar okuaybilirler ancak ben herkes icin aciklama yapmak istiyorum.
Ozetle konudaki kisi 43 yassinda buyuk bir sirkette yatirim uzmani ve dansimani olarak calisan biri (Merrill Lynch - ilk baslarda oynayan dev bir firmadir). Bu kisi sabah ogluna smoothie yaptiriyor ve icinede sakin peanut butter (findi yagi) koymayin diyor zira oglunun asiri alerjisi var seklinde acikliyor. Fakat her nasilsa smoothy hazirlayan gorevli peanut butter koymus ve cocuk aninda hastamelik oluyor ve hayatini kaybetme durumunda.
Bunun uzerine bu kisi ayni yere geri donuyor kim koydu peanut butter oglumun icecegine onca uyarmma ragmen seklinde olay cikartiyor ve olay buyuyor orda calsianlara hakarete varan sozler soyluyor ve elindekini firlatiyor.
Olay uzerine polis geliyor adam tutklaniyor ve en onemliside 25 yildir hizmet verdigi ve bir cok endustri kuruluslari tarafindan verilen odullere ragmen isine son verilyior.
Iste arkadaslar bana sorarsniz kendimi bu adamin yerine koyarak bir baab olarak olaya bakiyorum ve aslinda hakli diyorum ve buna ragmen bu sekilde gelisiyor olaylar. iste bunu bir ornek olarak yaziyorum cok dikkat edin, kurallari cignemek ben yaparim ederim, birsey olmaz tarzi bir yaklasim agir sonuclara varabilir.
iste gecen programda konustugumuzda benim degindigim olay buydu, bir hastyanede oksijen vanasini kapatan teknisyen, msuterilerine copten toplanan biberleri yediren kisi ve benzeri eminimki yuzbinlerce ornek bulmak mumkun surekli olarak meydaana gelecek . Eger kanunun ve kurallarin gercekten yaptirim guc ve agirligi olsaydi bu gibi sahislar bu durumlara curet edemezlerdi derken bunun kastettim sohbet sirasinda.
25 yil emek verilen boyle bir isi 43 yasida kaybetmek hicte kolay is degildir ama acimadilar adama, eger tecavuzden bir ulkede bir adam takim elbiseyle durusmaya cikti diye saliveriliyorsa buna sozun bittig yer denir iste yarginin, adaletin ve kanunun onemi burda anlasiliyor.
-
Resat abi bahsettigin konu kesinlikle cok onemli bir konu.
Amerika'yi kanunlara uymayi dusunmeyen insanlara kesinlikle tavsiye etmiyorum! Gercekten basiniz cok buyuk belalara girebilir, bence hic zorlamayin, eger kurallara uymakta zorlaniyorsaniz, hic gelmeyin!
Bir yere gittiniz, bir ev tutacaksiniz ornegin, ya soyle olmaz mi boyle olmaz mi diye zorlamayin. Neyse cok iyi dinleyin, eger akliniza yatiyorsa evi tutun, sartlari cok iyi okuyun. Sonrasinda, ya kardesim ben boyle istememistim ki derseniz, gercekten umurlarinda olmaz.
Birisinden bir hizmet alacaksiniz, net olun, ne istediginizi acikca belirtin. Hizmeti aldiktan sonra soyle oldu boyle oldu diye bence kavga etmeyin, bastan herseyi duzgun planlayin.
Resat abi'nin bahsettigi gibi hele aldiginiz bir hizmetten memnun kalmadiniz, orayi gidip yikip dokerseniz, gercekten acimazlar.
yani KANUN KANUN KANUN yani KURAL KURAL KURAL
Her zaman dort dortluk mu? Bilemem ama buranin sistemi buna gore kurulmus, esnetmeye calismayin, siz esneyebilirsiniz (SAMIMIYIM)
Saygilar
-
Murat Atif Sayar Evet Murat aynen ifade etmis oldugun gibi bu kural ve kanun olayi esnetmeye hic gelmez hani derler ya esnetirler sonra iste oyle.
Peki diyeceksiniz o halde ne yapabiliriz, zor bir durumda kaldik, magdur olduk bir sekilde haksiliga ugradigiza inaniyoruz ister istemez gerginlik ve asabiyet olustu ne yapalim?
Insaniz her sey bizim icin hepimizin basina her an her sey gelebilir her muhatap oldugun kiside duzgun olmayabilir bunlar hepsi birer gercek, ben kendi basimdan gecen iki olaayi ornek olarak vermek isterim ne yapilabilecegine dair.
Ikiside ekteki olay yaninda cok hafif kalir zira adamin oglu ciddi bir saglik tehditi altinda ordaki calisan eleman yuzunden o yuzden pek bir sey diyemiyorum ancak ortaligi kirip dokmeye basladigi anda maalesef tum haklarini kaybetti. Yapmasi gereken sogukkanliliginin muhafaza ederek ne kadarda zor olsa yanlis yapan calisanin ad ve soyadini alip corporate ofise email gondereckti detaylariyla her seyi aciklayan ustunede dava acabilirdi bir tonda tazminat alabilirdi.
IKi defa benim basima gelen olaylarda biri bir benzin istasyonu biride GNC vitamin ve suplement satan bir magaza. Her iki durumdada hos olmayan ve cok gerginlik yaratan durumda kaldim calisanlarla ancak sinirlerime hakim olmak zorundaydim zira en ufak bir fiziksel hareklet, temas hakaret ve kufurlu ve tehditkar konusma ve ifadeler rahatlikla ve kesinlikle aleyhime kullanilabilir zira her sey kayit altinda bu sekilde halka acik is yerlerinde.
Calsian elemana ad ve soyadini bir kagida yazmasini talep ettim bunu yapmak zorunda bu bilgiyle eve gidip once bir sakinlestim sonra internetten sirketin bagli oldugu genel mudurluk sitesinden customer compalints bolumunu buldum cok ayrintili vede hukuki dille sikayetimi yazdim ve gonderdim.
Hic vakit kaybedilmeden bana telefon edildi ve sikayeti ele aldiklarini ifade ettiler, daha sonra benzincinin yoneticisi elemandan direkt olarak bana ozur mesaji gondertti.
GNC deki eleman ise hala orda ve beni bir daha gordugunde gayet kibardi. Eger ben orda kandime hakim olamayip cocugun yakasina yapissaydim tekrar ediyorum kamera altindayiz zerre kadar sansim kalmayacakti hakkimi aramak icin. Bu sekilde bir davranisa kanunda haklarini wave etmek deniyor yani otomatikman tum haklarin gecersiz hale geliyor ve avantgaj kanun gozunde karsi tarafa geciyor.
O yuzden tekrar etmekte fayda goruyorum arkadaslar ozellikle yasal surecler konusunda tecrubeli kisiler taniyorum cesitli degisik davalar itibariyle, en ksia sekilde soyleyebilecegim usulsuzluk yapilinca sonuclarina katlanmak zorundasiniz bunun kacari, esnemesi, istisnasai, osu, susu, busu yok. Kendinize, sinirlerinize hakim oalcaksiniz bu kadar.
Ancak ve yalniz birisi sizin uzerinize direkt oalrak ve bariz bir sekilde son derece tehditkar bir sekilde bicak, levye, demir, atesli silah giibi nesnelerle caniniza kastetmis bir sekilde saldiriyorsa iste orda akan sular durur ve belde silah varsa o silah konusur bu bambaska bir konudur onun ayrintilarina burda girmiyorum.