Amerika'dan Türkiye'ye bir şahıs adına veya şirkete para transferi yaparken ki işlemler arasında fark var mıdır ?
-
Amerikadan Türkiyeye herhangi bir şahıs adına dolar transferi yaparken ki işlemlerle Türkiyedeki bir şirkete para transferi yaparken ki işlemler arasında fark var mıdır ?
-
-
Murat Atif SayarErtugrul Evliyaoglu başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Administrator
Ertugrul Evliyaoglu Bu konuda ki basligi henuz doldurmadim ama kisa bir bilgi verme amaciyla sunu paylasabilirim.
Oncelikle burada da standart herhangi bir banka uzerinden Turkiye'ye swift islemi yapabilirsin, herhangi bir sinirlama oldugunu dusunmuyorum, benim bahsettigim rakamlar 0 -10/15K arasinda rakamlar. Ama daha uste cikilinca bir takim kurallar var mi bilemiyorum cunku henuz oyle bir isim olmadi insallah olur
Diger yandan swift'te odenen kesintiler yuzunden ben surekli WISE'i kullaniyorum artik.
WISE cok rahat, Turkiye'de de kendi sirketleri var (PayPal'in baska versiyonu diyebiliriz) Senin parani kendi sirketine gonderiyor Turkiye'de ve oradan senin hesabina ister TL ister Doviz EFT yapiyor.
Gercekten kesintileri cok az ve para genelde 1-2 is gununde hesabinda oluyor. Hizli.
WISE https://wise.com
-
Ben Western Union kullaniyorum, tahminim daha ucuz veya hizli yontemler vardir ama eskiden kalma aliskanlik. $1000 gonderdigimde bile $6 fee oluyor cok kotu sayilmaz bence. Gonderdiginiz yonteme gore fee artiyor ben bank account kullanarak gonderiyorum 0-4 isgunu suruyor. Cok acilse dakikalar icinde olan hali sanirim $20-30 falan oluyor.
-
Tufan Soylemez abi , en mantıklısı western ve Murat abinin bahsettiği sistem banka da aynı masrafları alıyor ama para daha geç düşüyor hatta garantinin mobil uygulanmasında westernden gelen parayı transfer şifresi ve koduyla girdiğinizde hemen hesaba alabiliyor hiç bankaya bile gitmeye gerek kalmıyor . Bir kaç defa bana bu şekilde para geldi .