Altyapimiz
-
Merhaba,
Teknik olarak kullandigimiz sistemleri gostermek amaciyla asagidaki network diagram'ini paylasmak istiyorum. Bu sayede, ileride farkli oneriler gelirse hem onlari degerlendirmis oluruz, hem daha iyi bir altyapi icin tartisabiliriz.
Su asamada temel olarak 2 sunucu is yapmaktadir. Birisi Web/ Application Server digeri ise Broadcasting Server olarak gorev yapiyor. Henuz web sunucu tam olarak CDN ile entegre degil. Cloudflare kullaniliyor fakat AWS'in Cloudfront'u na gecis yapabiliriz, iyi verim almak icin.
Diger yandan ileride ki is yukune gore bu sunucu AWS EC2 tarafina tasinabilir, su asamada Lightsail uzerinden hizmet veriyor. EC2 tarafinda auto-scaling ve load blancing ozellikleri devreye sokulabilir. Aslinda burada vurgulamaya calistigim sey, ileride forum cok hareketli bir hale gelirse, teknik olarak bir problem yok, sunucu gerekli yere tasinir.
Broadcasting tarafinda, ayni anda Youtube'da canli yayin yapan (bence) tek kanaliz. Amator gorunmemize ragmen, bence bircok profesyonel bu isi yapmaya calisanlardan 1 adim onde oldugumuzu dusunuyorum.
Twitch tarafinda da kanalimizi acacagiz.
Ileride projeler konusunda birseyler ortaya cikmaya baslarsa, belki Microsoft Team'i aktif olarak kullanmaya baslayabiliriz. Adim adim tam bir entegrasyon pesine gidecegim acikcasi. Madem Turk Lobi'sinden bahsediyoruz, saglam temellerimizin olmasi lazim, ama her bakimdan.
Insallah hedeflere beraber adim adim ulasiriz!
Amerikayageldim.com Altyapi Semasi
-
Murat Atif Sayar Genel kapsamda super profosyonel bir yapiya dogru ilerliyoruz. YouTube canli yayin icerik, katilimcilarla interaktif olma ve birden fazla kanaldan ayni anda canli yayin ozellikleri ve kendi YouTube kanallarimizlada destekleme disinda arka plandaki teknik altyapi server/sunucu konfigursyonu ve bunun on plandaki gayet kullanisli bir UI/arayuzle forum formatinda web sitesinin varligida burada cok onemli bir katki sagliyor. Bu sekilde tam anlamiyla integrated bir platform olusmakta.
Semada goruldugu gibi bu teknik altyapi, ihtiyac durumuna gore esnek ve gelistirilebilir (scalable) bir dizayna sahip. Semada gosterilen Amazon Web Server (AWS) sunucularindaki kapasite kullanimlari gelecekteki site trafigine ve artan talep ve ihtiyaclara gore arttirilabilir yada reconfigure edilebilir.
Ozetle ellerine saglik Murat
-
Ray Erden Kesinlikle katiliyorum sana Resat Abi.
Hatirlarsan daha once bazi kullanicilardan su tarz yorumlar aliyorduk, canli yayin saatleri cok uzun, aciklama da olmadigi icin, yayinda ne konustugunuzu bilmiyoruz, acaba videonun bazi yerlerine isaretler / konu isaretleri koyabilir misiniz gibi.
Ben de sana bu konudan bahsetmistim. Bu servis Amazon Rekognition olarak geciyor.
Amazon Rekognition https://aws.amazon.com/rekognition/
Burada python ile bir script yazabilirsem - ki yazarim! - birkac videomuzu analiz ettirmeye calisacagim. Ornegin content analizi gibi, en cok hangi konular konusulmus bir tag bulutu olusturmayi dusunuyorum. Bu sayede daha onceki yapmis oldugumuz videolari analiz ettirebiliriz ve ilgili tag bulutlarini video'ya ekleyebiliriz ve hatta burada ki iceriklere de linkleyebiliriz.
Ayrica senin bildigim ve gosterdigin kadariyla muhtesem excel analizlerin var konularla ilgili. Ben office dosyalari yuklemeyi etkinlestirdim. Artik istedigin gibi pdf veya office dosyalari siteye ekleyebilirsin.
-
Murat Atif Sayar Phython ile video analizi yaptirma fikride bayagi guzel ben birde buna ek olarak sunu dusundum, ornegin facebook messenger uzerideki butun iletiler dump file olarak csv formatinda alinabiliyor. Buna benzer bir sekilde bugune kadarki tum yayinlardaki katilimcilardan gelen her tulru soru, yorum yani chat box daki her sey kumulatif olarak up-to-date bir sekidle benzeri bir sekidle dump file olarak elde edilirse ben butun bunlari kullanarak Excel ile bir analiz cikartirim. Burdaki analizde ornegin en cok sorulmus olan sorular, yorumlar, en cok soru soranlar katilimcilar ve benzeri gibi bilgiler uzerinden bilgileri cikartip her canli yayindakilerde bunua eklenerek aylik rapor elde edebilriz.
-
Ray Erden Buna bir bakmam lazim. Google Cloud platformundan Youtube Api'ye erisebiliyorum, Orada API nin izin verdigi seylere bakmam gerekiyor.
Adamlar ilginc calisiyor mesala daha once de aklima takilmisti, ornegin kimin videolari begenip kimin begenmediginin bilgisini paylasmiyor, kanala uye olanlarin tam listesini vermiyor - sadece profili public olanlara izin veriyor.
Bu sekilde chat tarafinda acaba butun dokumu veriyor mu bunu incelemem lazim. Normal sartlarda boyle bir ozelliklik varsa cok rahat bir dump cikarabilirim tum videolar icin ve oradan cok verimli bir analiz cikacagina eminim, bu aslinda bir is kolu bile olabilir, yani video analizden cikarilacak content --> sonrasinda sorulan sorulari analiz etme, bir anlamda trend nedir onu cikarmis oluyorsun.
Haber vericem!
-
Murat Atif Sayar Evet yapilabilirse ilginc sonuclar cikartabiliriz Tesekkurler