Green Card Kotasının 55 binden 80 bine Çıkarılması
-
İçinde Green Card çekilişi kotasının 55 binden 80 bine çıkarılması teklifi de olan büyük göçmenlik reformu yasa tasarısı Meclis den geçti .
Tasarının yasalaşması için hem Temsilciler Meclisi 'nden hem de Senato' dan geçmesi ve ardından Başkan Biden tarafından imzalanması gerekiyor .
Ray Erden Reşat abi bu konuyu en iyi sen bilirsin , sana sormak istiyorum , yukarıdaki process ne zaman tamamlanır ? Ne düşünüyorsun ?
-
Murat Atif SayarErtugrul Evliyaoglu başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Ertugrul Evliyaoglu Bence cok guzel bir haber! Insallah en kisa zamanda onaylanir. Bu sayede daha cok kisinin sansi olur. Ayrica acaba, daha once kendisine greencard cikipta bu sansini kullanmayanlari tekrar cekilise dahil ediyorlar mi acaba? Bence sansini kullanmayan insanlari tekrar dahil etmemeleri lazim (en azindan gecerli bir sebep belirtmeyenleri)
Sayi ne kadar fazla olursa sans o kadar artacak! Herkesin sansi bol olsun, herkesin gonlune gore olsun, ne olacaksa en kisa zamanda en guzel olsun!
-
Murat Atif Sayar Bu konuda asasgidaki linleri paylasiyorum simdilik Pazar gunku canli yayinda bu bir konusma basligi olabilir.
-
Ertugrul EvliyaogluMurat Atif Sayar başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Murat abi , green card çıkıp da gitmeyenler ertesi sene yine başvurabiliyor .
Her çekiliş senesi diğerinden bağimsiz değerlendiriliyor , bu bence haksızlık yaratıyor çünkü cidden ben buna şahit oldum önceki senelerde .
Amaçsızca başvuran ve green card çıkıp da gitmeyen çok insan gördüm bu da gerçekten Amerikada yaşamak isteyen insanların hakkının yenmesi anlamina geliyor .
Son 3 senedir sayisi her geçen gün artan bir kesim elini ayağini Türkiyeden çekmiş ve hayatını green card sonucuna bağlamiş durumda .
Son 2 senede green card çekilişine pasaport zorunluluğu getirilince başvuru sayısı çok düştü çünkü ciddi olmayan insanlar gidip pasaport çikararak para harcamak istemediler .
Çekilişin nasil bir algoritmasi olduğunu kimse çözmüş değil ancak green card kotasinin 55 binden 80 bine çikmasi gerçekten bunu isteyen insanlar için güzel bir haber oldu . Önceki senelerde case no 30 binlerde kapatirken artık 15-20 binlerde kapatmaya başladı bu da green card çıksa bile yüksek case numberlı adayların gidememesine yol açtı
80 bin kotası Bu sene yetişmez ama önümüzdeki senelerde tamamen onaylanip yürürlüğe girmesine artık adım adım ilerliyor . Eğer kota 80 bin olursa en azından case number 40 binlere kadar olan adayların gidebilmesine olanak sağlayabilir .
-
Reşat abi , linkler için teşekkür ederim
Canlı yayında bu konudan bahsedebilirseniz çok sevinirim çünkü kanaldaki insanların %99 u Green Card yolu gözlüyor .
-
Ertugrul Evliyaoglu case 40 bin olan insana ABD serefi... insallah nasip olur
-
-
Gökhan SoyuberberErtugrul Evliyaoglu başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Ertugrul Evliyaoglu süper haber inşallah bu seneki çekilişlere yetişir şanzımız artar
-
Ertugrul Evliyaoglu sorma abi... gocmen olmak isteyen cogu kisiyle ayni sebepten oturu... iyi aksamlar dilerim istanbuldan selamlar
-
Hadi hayırlı olsun demek lazım.. Zaten en fazla pay Türkiye'ye veriliyor biliyorum.
-
Ben özellikle DV23 ya da DV24 için pek ihtimal veremiyorum. Özellikle savaş muhabbeti patlak verince odak farklı olacaktır diye düşünüyorum. Gerçi bilmiyorum etkisi olur mu ama umarım gerçekten bu yıldan itibaren değerlendirmeye alınır ve bizlere de vurur bu piyango...
-
Ertugrul EvliyaogluGökhan Soyuberber başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Bu haber güzel ama şuan büyük ihtimal pasaportla başvurma şartını kaldıracaklar . Pasaport şartı rasgele başvuranları hiç değilse eliyordu şimdi bu şart kalkınca yine önüne gelen herkes başvurabilecek .