Teknik Sorunlar
-
Bu forum yazilimi NODEBB henuz yeni kuruldu. Bu yuzden henuz ayarlar tam olarak yapilmadi ve bazi sorunlar yasaniyor kullanimla ilgili. Bu yuzden lutfen forumla ilgili teknik problemleri burada paylasiniz.
HATA 01 - Session
Ilk hatayi ben ekleyeyim;
Forumu yeni kurdum, session askida kaliyor (kusura bakmayin teknikten anlamayanlar icin uzak gelebilir yazdiklarim). Bu yuzden zaman zaman site baglantiniz kopuyor olabilir, ve tekrar siteye login olamiyor olabilirsiniz. Bu kesinlikle sizden kaynaklanmiyor altyapidan kaynaklaniyor.
Server nginx --. varnish --> proxy --> nodebb seklinde ayarlandi fakat buyuk bir ihtimalle arada header'larda bir sorun var. Internette biraz baktim bu soruna, ozel bir vhost dosyasi olusturarak ve konfigurasyonu duzenleyerek sorunu sanki giderebilecegim. Bu arada sorunu illaki giderecegim Sorunu severim gidermeyi de severim! En kisa zamanda duzene girecek session problemi!
Guncelleme
- Browser uzerindeki cokie'ler silinince hata duzeliyor. Farkli bir yerde hata var!
HATA 02 - Relayhost
Email entegrasyonu aslinda calisiyor fakat AWS SES konsolunda domain henuz verify edilmedi, bu yuzden herhangi bir sekilde sistem disariya email gonderemiyor. En kisa zamanda sorunu giderecegim.
Guncelleme
- Relayhost tanimi yapildi, email sistemi devreye girdi
HATA 03 - Emoji
Emojiler goruntulenmiyor, bu hata da en kisa zamanda duzeltilecek!
Guncelleme
- Hata duzeltildi
HATA 04 - username --> Full Display Name
Uyelerin username'leri gorunuyor yorumlarda. Dogru olan ise Full Display Name degiskenini devreye almak. Yoksa forum kurallarinda bahsettigim Gercek adinizi ve soyadinizi kullanin ifadesinin gecerliligi olmayacak. En kisa zamanda bu hatayi da giderecegim.
Guncelleme
- Uzerinde calisiliyor!
HATA 05 -REDIS / MONGO DB
Ayarlarini maximuma getirmek lazim sanki Session problemine bunlar da etkili oluyor! Bakilacak!
-
Başta attı ama sonra üye olabildim.
-
Guncelleme
Relayhost tanimi yapildi, email sistemi devreye girmistir.
Emoji hatasi giderildi, post'lar da emoji kullanimi yapiliyor.
Post'lar da external linkler target _blank olarak cikiyor.
Halen websocket hatasi var! Bakilacak
Halen session problemi var! Bakilacak
-
Ben bu oturum uyusmazligi hatasini almaya basladim. Sag ustteki profil resmi bana ait degil, sanirim baskasinin hesabina login yapmaya calisiyor beni tam anlayamadim ama.
-
Tufan Soylemez, içinde söyledi: Forum'da yasanan teknik hatalar
Ben bu oturum uyusmazligi hatasini almaya basladim. Sag ustteki profil resmi bana ait degil, sanirim baskasinin hesabina login yapmaya calisiyor beni tam anlayamadim ama.
Tamam, bu sorun hakkinda bugun canli yayinda bilgi verdim. En kisa zamanda cozulecek, genel bir sorun var.
-
Session hatasinin giderildigini dusunuyorum, varnish (cache) modulunu devre disi biraktim, sorun gorulmuyor.
Lutfen hata alirsaniz tekrar iletin!
-
Tufan SoylemezMurat Atif Sayar başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Administrator
Murat Atif Sayar, içinde söyledi: Forum'da yasanan teknik hatalar
Session hatasinin giderildigini dusunuyorum, sorun gorulmuyor.
Lutfen hata alirsaniz tekrar iletin!
Evet cozulmus bugun hic tekrarlamadi.
-
Ertugrul EvliyaogluMurat Atif Sayar başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
-
Murat Atif SayarErtugrul Evliyaoglu başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Session problemi tamamiyla giderilmistir.
Teknik olarak aciklama Daha once nginx - varnish - apache - custom port olarak siteyi calistiriyordum. Varnish konfigurasyonunda hata gordum, devre disi birakti. Sorun su asamada cozuldu.
Varnish aslinda cache olarak faydasi olan bir component, ileriki donemlerde tekrar devreye alinmaya calisilacak, su andaki trafik yogunlugu icin gerek duyulmadi.
-
Mobile tasarimda problemler var, duzeltilecek.
Mesaj baslangici profil resminin altinda kaliyor!