Bak guzel kardesim bu etin fiyati 8 dolar 60 cent!
-
Merhaba Arkadaslar,
Ben normal sartlarda yedigim ictigim seyleri internette paylasmam. Bakarsaniz instagram veya twitter hesaplarima gorursunuz, genelde isle ilgili seyleri paylasirim veya canli yayinla ilgili seyleri veya gezelim gorelim tarzinda seyler.
Fakat, surekli Turk televizyonlarinin bazi yandas medyada, habire yurtdisinda yasayan insanlari elestiren, onlari sanki yokluk icinde yasiyormus gibi gostermeye calisanlara inat, bunu paylasmak istedim.
Bunlar gercek, hakikaten gercek, saka degil, hayat boyle burada. Bakin asagida aldigim et 8 dolar 60 cent. Yarim kiloya yakin. Cok kizgin tavada 7-8 dakika pisirdim, sulu mu sulu tadi nefis!
Tekrar belirtmek istiyorum fiyati 8 dolar 60 cent. Normal sartlarda Amerika'da (Houston icin bahsediyorum) asgari ucrette calisiyorsaniz, aylik cebinize 3500-4000 arasi para giriyorsa, bunun gibi etlerden istemediginiz kadar alirsiniz ve yersiniz. Fiyati 8 dolar 60 cent! Yarim kiloya yakin. Tabiki bu etlerin cok pahalisi da var ama bu neyinize yetmez ki? Isteyen gider Nusret'de 1000 dolara da et yiyebilir ama dedigim gibi bu etin nesi eksik.
Tekrar soylemeye calisiyorum asgari ucretle calisan birisi, isterse bu etten hergun yesin, gerci gut hastasi olabilir, cani ne zaman istiyorsa yesin. Bu paylastigim resimleri Amerika'da yasayan hicbir Turk kiskanmaz, cunku isterlerde cok daha iyilerini istedikleri zaman yapabilirler.
Hep canli yayinlarda soylemeye calisiyorum, Amerika'da olup ta Turkiye'de olmayan hicbir sey yok, hatta fazlasi var, her turlu zenginligimiz var, ama gelir adaletli dagilinca, paranin alim gucu olunca iste gercek hayata da bu sekilde yansiyor.
Aklimizi kullanmamiz lazim, dogru insanlari yonetici olarak secmemiz lazim, bence bu dunyada iyi seyler yapan, iyi olan insanlar, her seyin en guzelini hak ediyor ve hakkida.. Bunlara ulasmak bence hic de zor degil, bu yasam standartlarina, yeter ki dogru insanlari yonetici olarak secelim, adaletin pesinde olalim, yoksa hepimiz gelip geciciyiz bu dunyada, en iyisini yasamayi da hak ediyoruz.
Selamlar
-
@ismail Ustadim sizin yavansa o zaman burasi bu konuda cennet walla. Yani ben senin yerinde olsam (demistin zamaninda) evin degeri ediyormus 350 - 400 arasi. Toplarim tasi taragi yerlesirim Texas'a, fistik gibi de bir ev alirim 4 oda, bahceli, hem de uzaga bile gitmeye gerek yok burada, gecen gun baktik 4 oda, havuzlu, yepyeni ici yapilmis, yeri cok guzel bir yerde ev. Valla kredi cikma durumu olsa hemen basvuracaktik.
Dedigim gibi cikar gelirim Texas'a, yaparim burada meslegimi ona gore is bakarim. Hava sicak, daha ne ister insan. Fiyat konusuna gelince de, bir nebze anlasin insanlar artik, yalanlari dolanlari. Sistemler duzgun calisinca, sen de hayatini duzgun bir bicimde yasayabiliyorsun. Hangisini istiyorsun? Rahat rahat yasamayi mi hergun kavga dovus mu.. Iste biraz olsa da ornekle anlatmaya calistim. Herkesin akli fikri var, biraz dusunsunler artik, biraz aklimizi kullanalim artik.
-
Bu arada bakmaya gittigimiz ev, camlarin arasinda, nefis! Pendingdeymis su an
https://www.zillow.com/homedetails/13731-Balmore-Cir-Houston-TX-77069/28182185_zpid/
Ode kredisini, aksam bahcesinde cayini ic, sonra da olursun... Daha ne ister bir insan hayatinda
Buyrun
-
@Ismail, içinde söyledi: Bak guzel kardesim bu etin fiyati 8 dolar 60 cent!
Murat Atif Sayar ev guzel de olumu karistirmasaydin daha iyiydi...