Amerika - Houston icin elektrik faturasi ne kadar?
-
@ismail Aynen yok, sadece AC var o kadar. Butun dairelerde ayni sistem
-
@ismail Anladim, boyle birsey kullan cok daha uygun maliyetle elektrik masrafin olur diyorsun. Zaten kucuk ev, bence cok mantikli!
-
biz 2+1 apartmandayiz 1 yillik kullanim ortalamamiza gore konusursam 700-800 kwh civari kullaniyoruz ve $70-80 civari fatura oduyoruz. havanin cok soguk ve cok sicak oldugu aylar da oldu yani kimi ay 100'den fazla odedigim de oldu ama genel ortalama o sekilde diyebilirim.
Elektrik secimi icin de https://www.powertochoose.org/'a zip code girince bolgenizde hizmet veren elektrik sirketleri ve tarifelerini gorebiliyorsunuz. fixed rate, market rate, changing rate seklinde farkli paketler vs var. hepsinin aciklamalari var sitede, kullanim seklinize gore dogru pakedi secerseniz daha hesapli olur.
-
Tufan Soylemez Cok guzel bir bilgi Tufan tesekkurler! Bilmiyordum bu siteyi. Cok faydali olacagini dusunuyorum herkes icin. Resmini de asagida ekliyorum. Bu tarz bilgileri, her konunun ana sayfasina derleyip - ozet seklinde ekleyecegim.
-
Murat Atif Sayar, içinde söyledi: Amerika - Houston icin elektrik faturasi ne kadar?
Tufan Soylemez Cok guzel bir bilgi Tufan tesekkurler! Bilmiyordum bu siteyi. Cok faydali olacagini dusunuyorum herkes icin. Resmini de asagida ekliyorum. Bu tarz bilgileri, her konunun ana sayfasina derleyip - ozet seklinde ekleyecegim.
Rica ederim Murat, aciklamalari falan iyice okuyup ogrenirsen bence daha ucuz bi tarifeye gecebilirsin. Senin kullanimina gore o rakam biraz fazla gozuktu bana. Bu arada bu site sadece Texas icin onu belirtelim.
-
Bu da benim 26 Ocak 2021'den itibaren kullandigim kwh ve bana ne kadara mal oldugu. tabi sadece kwh x miktar olarak hesaplanmiyor bu, delivery ucreti, tdu ucreti, tax vs de var.
-
Murat Atif SayarTufan Soylemez başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Administrator
Tufan Soylemez Yani senin istatistiklerine gore, dedigin gibi sanki benim odedigim para biraz fazla. Bu arada birkac arkadastan duydum Houston'da sanki bu ay biraz pahali gelmis faturalar tabiki kulaktan dolma bir bilgi. Ama senin paylastigin tablodaki rakamlarla biz bayaa yakiniz aslinda. Dusununce evet 185 banada pahali geldi simdi iyice.
-
@ismail, içinde söyledi: Amerika - Houston icin elektrik faturasi ne kadar?
Tufan Soylemez bana da $100 gelmis dun 1000kwh kadar kullanmisim
Bizim kesin burada odedigimiz rakam bu ay pahali o zaman, nedenini bilemiyorum. Bir de Ismail senin odedigin rakam cok iyi degil mi? Isitmayi o zaman sen bana bahsettigin yontemlerle mi cozuyorsun yoksa evde sadece isitma icin ayri bir sistem mi var?
-
Murat Atif Sayar, içinde söyledi: Amerika - Houston icin elektrik faturasi ne kadar?
@ismail, içinde söyledi: Amerika - Houston icin elektrik faturasi ne kadar?
Tufan Soylemez bana da $100 gelmis dun 1000kwh kadar kullanmisim
Bizim kesin burada odedigimiz rakam bu ay pahali o zaman, nedenini bilemiyorum. Bir de Ismail senin odedigin rakam cok iyi degil mi? Isitmayi o zaman sen bana bahsettigin yontemlerle mi cozuyorsun yoksa evde sadece isitma icin ayri bir sistem mi var?
Olay su Murat, eger markete indexli pakedin varsa o ay hava soguksa yani demand fazlaysa elektrige haliyle kwh basina aldiklari ucret de artiyor. Benim de bu ay fazla geldi mesela. Ama ayni sekilde o ay elektrige cok fazla demand olmadiysa senin faturan da dusebiliyor vs. Dedigim gibi sitede aciklamalari var okuyunca kendine daha uygun bi paket bulursun.
-
@ismail Son 3 aya baktim, Tufan'in dedigi gibi bir durum var ortada anlasilan.
Demek ki talebe gore fiyat degisiyor ayrica biz Ocak'ta cosmusuz epey bir, hem kWh'da fark var hem de fiyat artmis.
OCAK Toplam tuketim: 913.15kWh / Fatura(Vergisiz) $169.92 --> kWh fiyati $5.373 ARALIK Toplam tuketim: 656.43kWh / Fatura(Vergisiz) $123.79 --> kWh fiyati $5.303 KASIM Toplam tuketim: 565.57kWh / Fatura(Vergisiz) $106.07 --> kWh fiyati $5.335