Paraniz var, siz olsaniz hangisini alirsiniz? Biraz hayal kuralim!
-
Arkadaslar merhaba,
Ufak bir hayal kurmanin kimseye zarari yok, farzedelim ki paraniz var, siz olsaniz asagida karsilastirmaya koydugum 4 arabadan hangisini satin alirdiniz ve neden? Baska alternatifler, oneriler? Benim kendi kriterlerim, uzun yolda, otobanda rahat bir araba olmasi, Ford Explorer cok guzel bir arabaya benziyor. Siz neler dusunuyorsunuz?
-
@ismail Ya Ismail saka gibi, bakma hayalini kuruyorum ama hakikaten alma sansim var burada. Yani iyi kotu calisiyoruz, aylik $500 kredisini oderiz bu arabalarin. Ama Turkiye'de ayni sartlarda yasasaydim, burada yaptigim isin aynisini yapsaydim (ki zaten aynisini yapiyorum) heralde bu aradabalar ancak kiralama usulu bir hafta sonunda binerdik.
Simdi gel gor bu durumlari, senin bize gonderdigin (ozelden) videolardaki (roportaj videolari) insanlara gel anlat.
Bu arada aklim Ford'da benim
-
@ismail Simdi, benim gibi konuya hakim olmayan bircok insan olabilir, gelip bu forumu okuyabilir. O yuzden hos sohbetimiz bir yana, teknik olarak tek tek nedenlerini aciklaman lazim. Benim icin yeterli bir cevap degil "Ben olsam Ford'dan uzak dururum" cumlesi.
Bunu bence ac ki herkes anlasin, neden boyle dusunuyorsun? Sence FORD markasinin problemleri nedir? Paranin karsiligini vermiyor mu? Bakimimi pahali, cabuk mu bozulur, Toyota neden oneriyosun gibi gibi bence detaylari paylas bizimle ki ben zaten o yuzden actim bu konuyu.
-
@ismail Tabiki paylassinlar. Ama yine de bence detayli konusmak lazim bunlari.
Burada binlerce FORD kullanicisi var, o yuzden takim tutar gibi degilde objektif olarak tartismak lazim aralarindaki farklari. Yani ona kalirsa (biraz yolda gezmesi haricinde) 1.5 yildan beri FORD'a biniyorum, masallah bir problem cikarmadi, bakimi ucuz, benzini normal, kullaniyorum. O yuzden Huseyin Deretam neden 1 gun sonra geri goturdu, sebebi ne, FORD'dan vazgecmek icin yeterli mi yoksa o arabada mi problem vardi gibi seyleri anlamak lazim.
Emre gecenlerde araba aldi, teslim aldiktan yarim saat sonra araba yolda kaldi. Simdi komple o markayi bitirelim mi.
Bizim isimiz detay abi, detaylar onemli.
-
@ismail Ismail, inan iyi kotu google denilen arama motorunun farkindayim ve inan internet denen su fani dunyada iyi kotu sana bu videonun da karsiliginda binlerce video gosterebilirim, gercekten suphen olmasin.
Benim burada bu konuyu acmamin sebebi, buradaki insanlarin dusunceleri, bu forumun amaci da bu, bilemedigimiz yonleri konusup tartismak, ama sen bak su videoda var bak bi videoda cevabi var diye abana neden video paylasiyorsun ki, ben senin cevaplarinin icin, buradaki insanlarin cevaplari icin konuyu actim.
Inan binlerce video ve istatistikte ben karsi tez olarak buraya ekleyebilirim. Fakat o zaman karsilikli fikir alis verisinin faydasi nedir? Ben video sormadim ki sana senin dusuncelerini sordum
-
Murat Atif Sayar Hocam bosver baskalarinin videolari, merak etme arastiriyoruz bizde, senin cevaplarin nedir ustadim?
-
@ismail Estagfurullah, biz dusuncelerimizi - kendi fikirlerimizi konusabiliriz, bunu niye akrsimdaki insanin dusuncelerini bosa cikarma olarak dusunesin ki. Benim kizdigim nokta, iyi kotu burada yapmaya calistigimiz, tecrubelerimizi paylasmak en dogru yolu bulmaya calismak (kendimizce)
Bu yuzden kiziyorum, FORD hakkinda hicbirsey soylemedin simdiye kadar, sadece uzak dur dedin, sonrasinda bak su adami dinle, su videoyu seyret, bak obur video da bu var. Buna uzuluyorum. Biz kendi bilgileirmizi bir paylasalim once, fikirlerimizi sonra eksik kaldigimiz noktalarda da gidip ogrenelim.
Yoksa ne FORD, ne TOYOTA ne MERCEDES acikcasi hicbirisinin velihatti degilim ki, banane markalardan. Ben bir kullaniciyim o kadar, en iyisini (fiyat, performans. .....) ogrenmeye calisiyorum. Yoksa senin dusuncelerini bosa cikarma gibi bir niyetim yok, sen daha dusuncelerini hic paylamadin zaten.
-
Benim araba zevkim daha rafine, bu arabalari biraz sikici buluyorum o yuzden almazdim ama illa ki bu 4'u arasindan konusuyorsak 4runner, rav4, explorer, grand cherokee sirasiyla giderdim.
Bu arada Ford'un da o kadar kotu bi marka oldugunu dusunmuyorum ben. Tamam belki bi Toyota ya da Honda kadar reliable degildir ama yine de bi cok sik kullanilan markadan iyi oldugunu dusunuyorum.
-
Tufan Soylemez, içinde söyledi: Paraniz var, siz olsaniz hangisini alirsiniz? Biraz hayal kuralim!
Benim araba zevkim daha rafine, bu arabalari biraz sikici buluyorum o yuzden almazdim ama illa ki bu 4'u arasindan konusuyorsak 4runner, rav4, explorer, grand cherokee sirasiyla giderdim.
Bu arada Ford'un da o kadar kotu bi marka oldugunu dusunmuyorum ben. Tamam belki bi Toyota ya da Honda kadar reliable degildir ama yine de bi cok sik kullanilan markadan iyi oldugunu dusunuyorum.
Sen bir SUV almayi dusunseydin ne tercih ederdin? Senin siralaman ne olurdu ornegin? Bahsettigim konu aylik 450-500 dolar kredi odeyebilecegini farz ediyoruz.
-
Murat Atif Sayar, içinde söyledi: Paraniz var, siz olsaniz hangisini alirsiniz? Biraz hayal kuralim!
Tufan Soylemez, içinde söyledi: Paraniz var, siz olsaniz hangisini alirsiniz? Biraz hayal kuralim!
Sen bir SUV almayi dusunseydin ne tercih ederdin? Senin siralaman ne olurdu ornegin? Bahsettigim konu aylik 450-500 dolar kredi odeyebilecegini farz ediyoruz.
Ben Jeep Wrangler ya da Ford Bronco'ya gecmeyi dusunuyorum. Benim yasima ve tarzima daha uygun. Tabii ki Toyota falan daha dayanikli ama tarzi olmayan sikici arabalar oldugunu dusunuyorum.
Bende su an Ford Mustang Convertible var. o fiyata alabileceginiz cok daha donanimli, konforlu, reliable arabalar var ama ben haftasonu o Mustang'in ustunu acip spor modunda surerken aldigim zevki Toyota Camry'den ya da Honda Accord'dan alamam.
Ayni sey SUV modeller icin de oyle. Wrangler ya da Bronco'lar da convertible oluyor, kapilari cikiyor vs, off-road ilgin varsa cok uygun arabalar. Ayni zevki Rav4'dan ya da CR-V den alamam.
-
Murat Atif Sayar En basta soyle bir yorumla girebilirim lafa, burdaki hayal kuralim lafi aslinda cok isabetli bir ifade degil bence, zira bu arabalarin hic biride hayal kategorisinde degil burda.
Bunu kisaca belirttikten sonra eger yukarda verilen 4 secenek icinde bir siralama yapmam gerekirse, 1.Toyota 4Runner 2.Toyota RAV4 3.Jeep Grand Cherokee 4.Ford Explorer
Bu tabii benim fikrim zira ben Toyota markasina sadik biriyim o yuzden en basta Toyota benim icin. Grand Cherokee aslinda cok guzel bir design yapti, bir cok bakimdan SUV sinifinda albenisi cok yuksek bir brand oldu. Ben SUV arastirmasi yaparken bunada bakmistim tercih etmememin birinci nedeni bir Chrysler urunu olmasiydi. Chrysler her ne kadar su meshur hakkinda kitaplar yazilan ve film yapilan meshur CEO Lee Iococa tarafindan zarar eden bir fimradan yuksek kar elde eden bir firma haline donustuysede benim uzerimdeki etkisi o gunlerden olacak cok iyi degildi ve bu yuzden secmedim yoksa design ve kullanisi cok hosume gitmisti.
Ford Explorer benim icin burda son sirada geliyor ancak bu Ford SUV kotu anlamina geldigi icin degil gene bir tercih meselesi, Ford SUV ve Trucklar bayagi guzel orunuyor, albenileride bayagi gelisti, ilk 100 bin mile kadarda ortalama olarak ciddi problem cikartmayabiliyorlar zaten bumber to bumper warranty 100k miles. Ancak ben uzun vadeli kullanici oldugum icin ornegin 250,000+ milde ve daha sonraki milelrdeki genel tamir ve problem durumlariniada bakarim ve burda iste Toyota one cikar hic tartismasiz.
Truck bolumune gelince Ford 150/250/350 Heavy Duty working class trucks) tough, strong, and of course American made and American tough I get it fakat Toyota Tundra bence cok basarili bir model gene bir Toyota basari ornegi. Ozellikle Amerika icin design edilmis olan ve Amerikali truck alicisinin istediklerine sahip olan, size, tough, strong, heavy duty etc. bir truck sinifinda cok basarili.
Ote yanda ornegin Tufan'in secimine bakinca ortada tam anlamiyla bir tercih meselesi oldugu gorulmekte. Ford Mustang kullaniyor buda Ford ancak populer bir "muscle car". Toyota muscle car sinifinda yarismiyor iddiali degil ve Mustang, Corvette, Trans Am meraklilari icin cazip bir model degil Toyota, Tufan'in ifadesi aynen kendi yas grubununda gorusunu yansitmakta, it is a boring car. Ozelligi ise boring olmamak degil reliable olmak yarsitigi alan bu.
Bu tipki Harley Davidson Indian bike yerine Suzuki yada Yamaha hangisi gibi bir durum oluyor kisisel tercih meselesi hic biri kotu degil ancak ornegin benim berberim Harley Davidson hastasi ve hayatta onu Suzuki uzerinde goremez kimse.Bize yakinlarda Harley Davidson turu biker cafe var oraya Suzuki ile gidemez kimse.
Bugun SUV aliyor olsam benim seceneklerim soyle olurdu Toyota 4Runner Toyota Landcruiser Toyota Sequia Nissan Armada
Jeep Wrangler cok hosuma gitsede, kizima Jeep alirken test drive etmistim artik bizden gecti yas itibariyle.
Toyota disinda gene cok begendigim modeller Acura yada Audi (ikisinide surdum test drive degil bir muddet kullandim). Asla almayacagim modellerin basinda ise BMW ve Mercedes gelir...neden derseniz oda kisisel tercih.
Luxurious class arabami surmek istiyor olsaydim o vakit tek bir marka soylerdim oda Jaguar olurdu.
Eger illaki truck alacam dersemde Toyota Tundra ama ne tasicam sorusuna cevap veremedigim icin almiyorum.
-
Ray Erden Resat abi selamlar! Cok tesekkurler bu guzel ve detayli aciklamalar icin. Oncelikle, evet kesinlikle haklisin hayal kelimesi belki yanlis burada, sadece ben Turkiye'de yasayan arkadaslari da dusunerek bu basligi kullandim.
Belki insanlar kizabilir, siz burada neyi tartisiyorsunuz diye, gelin gorun hayat burada nasil diye bir mesaj gelebilir, simdiden o tur mesajlari almamak icin bir baslikti o acikcasi. Arada ki buyuk alim gucu farki, burada bu arabalara insani erisebilir kiliyor ki daha gecen hafta sonunda yaptigimiz yayinda, 1998 model bir renault brodway icin 45.000TL fiyat istendigini Izmir'den bir arkadas soylemisti.
Bizim konumuza gelince, ben sizin Toyota ile ilgili dusuncelerinizi gayet iyi anliyorum, bakis acilariniz daha cok uzun vade ve saglam, guvenilir, yatirilan paranin bosa gitmemesi uzerine bir dusunce. Bu arada yukarida paylastigim Toyota lari henuz kullanmadim, test surusu yapmadim, fakat gecen hafta sonu 2 adet Ford Explorer test surusu yaptim, hali hazirda da zaten Ford kullaniyorum.
Burada hakikaten insanlarin Tercihleri cok farkli oalbiliyor ornegin Tufan'in verdigi ornek onun bakis acisi, farkli bakmasi olaya. Ben de acikcasi alacagim bir arabaya 250K mil binebilir miyim diye acikcasi hic dusunmuyorum. Cunku senelik yaptigim mil - tas catlasa - 15k'yi gecmeyecek. Yani bu hesapla bile ben bugun aldigim bir arabaya acikcasi 15-16 yil binmeyi asla dusunmuyorum. Nasil telefonlarimiz veya kullandigimiz bilgisayarlarin 3-5 yil omurleri var, surekli bir sistem upgrade'i oluyor, ayni sekilde arabalarda da her gecen gun birseyler cikiyor, yeni ozellikler.
Ben genel olarak (maksimum) 5 yil binebilecegim, mumkunse en az sorunu cikaran, ozellikle (sehir icinde degil) otobanda - uzun yolda yormayan, guvenilir, saglam ve rahat bir araba pesindeyim. Ford Explorer bana cok duzgun bir araba gibi gelmeye basladi artik. Bu hafta sonu imkan olursa Toyotalara da bakacagiz, belki Toyota kullandiktan sonra da diyecegim ki, evet bu araba da cok rahat bir araba, konforlu, bilemiyorum.
- El bir araba alirsam 60-70K maksumum milde bir araba alabilirim, 150K ya gitmesi yeterli olacaktir zaten 4-5 sene edecek bu hesap. Veya yeni bir araba alirsak yine ayni sekilde 5 yillik bir cerceve icerisinde bakmaya calisacagim.
Bakalim, hafta sonlarinda elimizden geldigi kadariyla bu tarz SUV'larin deneme suruslerini yapmaya calisiyoruz, benim icin artik hiz falan onemli degil, acikcasi umrumda da degil hiz yapmak, ama arabanin oturakli olmasi, konforlu olmasi, uzun yolda ozellikle yormamasi, diger arabalardan da cok fazla yakmamasi daha onemli. Ford Explorer su asamada benim icin 1. siraya yerlesti bakalim degisecek mi fikirim.
-
Toyota 4 runner
-
-
Ersan Cay, içinde söyledi: Paraniz var, siz olsaniz hangisini alirsiniz? Biraz hayal kuralim!
Toyota 4 runner
Ersan Bey hosgeldiniz foruma! Rica etsem sizde, bizim imzalarimizdan ornek alarak, kendi profilinizi duzenleyebilir misiniz? Yasadiginiz sehir, mesleginiz, varsa sosyal medya baglantilariniz. Ve resminizi guncellerseniz cok sevinirim. selamlar!
-
@ismail Neden olmasin Ismail?
Oraya dogru gidecegiz insallah, inceliyorum vakit oldukca
Belki surayi entegre ederiz belli mi olur? Sen iste yeter ki
https://tckimlik.nvi.gov.tr/Modul/TcKimlikNoDogrula
Veya E-Imza ile giris https://www.btk.gov.tr/elektronik-sertifika-hizmet-saglayicilari
Belgelerle konusuyoruz
-
@ismail, içinde söyledi: Paraniz var, siz olsaniz hangisini alirsiniz? Biraz hayal kuralim!
Murat Atif Sayar yukarida yazilanlarin haricinda TC kimlik de zorunlu olmasi lazim
Gerci sen bu durumdan yeteri kadar rahatsiz oluyorsun ama, kural kuraldir, yapacak birsey yok.
-
@ismail, içinde söyledi: Paraniz var, siz olsaniz hangisini alirsiniz? Biraz hayal kuralim!
Murat Atif Sayar Benim TC kimlik numaram YOK yani tanimli degil...olmayinca olmuyor
Tamam Amerikan vatandasi degil misin? Senin icinde resmi background check yapan bir entegratorle anlasiriz. Bu FORUM, TROL Savar sistemi kullanmaya niyetli
-
Murat Atif Sayar ustadim bu site eger calisiyorsa NEFIS....bicilmis kaftan bizim icin...ordaki tum bilgileri bilgi formunda isteyelim kullanicidan ve verify edelim...bu bilgileri vermiyenleri de IMHA edelim...kural kuraldir
Oradaki sistem su sekilde, ayni bazi banka odeme sistemleri gibi. Kullanici herhangi bir sekilde bizim forum'a kendi sahsi bilgileirni yazmayacak. Hesap acarken otomatik oraya yonlendirilecek. Eger orada giris yapabilirse, bir onay koduyla beraber arka planda bizim forum ile Nufus idaresi konusacak, Token Key aslinda islem. Token alirsa, bizim sisteme de giris yapabilir bu sekilde.
Artik binlerce ornegi var bu sistemlerin, hepsi web servis ile calisiyor, bizim forum ile karsi kurum anlasma yapiyor, bize hesap acacak birisi once o kurumlardan onay aliyor sonra biz de hesap acabiliyor.
Her yerde ornegine rastlamak mumkun bunlarin. Gecen hafta sonunda canli yayinda bahsetmeye calistigim buydu, madem Twitter'da insanlar TROL furyasindan sikayetci, Twitter'a kural getirecekler, her kullanici E-Devlet veya buna benzer resmi kurumlardan onay alarak hesap acabilecek. Diyeceksin ki - sen iyice ozgurlukleir kisitlayacaksin anlasilan -
Bak inan ileride zaten boyle sistemlere gidecek hersey, TROL furyasi daha cok deepweb tarafina kayacak, insanlar da rahat bir nefes alacak, istedigi dusunceyi rahatca savunabilecek bu sekilde. Hayirlisi bakalim
-
Murat Atif Sayar ben hicbir kullanicinin boyle bir foruma TC kimlik ve dogum tarihini vermeyecegini iddia ediyorum, eger bir gun bunu denerseniz sonuclari gormek isterim
Anlaramadim galiba, bizim Forum'a herhangi bir bicimde bir bilgi vermeyecek kimse, hesap acarken oraya yonlendirilecek ve oradan onay aldiktan sonra burada hesap acabilecek. Diger taraftan acikcasi benim hic mi hic umrumda degil buraya 100 bunlerce kisinin uye olup olmamasi, ben bilgi paylasmaya devam ederim, isteyen katilir isteyen katilmaz.
Yasim olmus 50, bu saatten sonra taraftara ihtiyacim yok ustadim, bir hizmet veriyoruz, karsiliginda birsey istiyoruz, insanlar uymuyor mu bu kurala? Yollari acik olsun, biz kendi bildiklerimizi paylasmaya devam ederiz no problem