Paraniz var, siz olsaniz hangisini alirsiniz? Biraz hayal kuralim!
-
@ismail, içinde söyledi: Paraniz var, siz olsaniz hangisini alirsiniz? Biraz hayal kuralim!
Murat Atif Sayar yukarida yazilanlarin haricinda TC kimlik de zorunlu olmasi lazim
Gerci sen bu durumdan yeteri kadar rahatsiz oluyorsun ama, kural kuraldir, yapacak birsey yok.
-
@ismail, içinde söyledi: Paraniz var, siz olsaniz hangisini alirsiniz? Biraz hayal kuralim!
Murat Atif Sayar Benim TC kimlik numaram YOK yani tanimli degil...olmayinca olmuyor
Tamam Amerikan vatandasi degil misin? Senin icinde resmi background check yapan bir entegratorle anlasiriz. Bu FORUM, TROL Savar sistemi kullanmaya niyetli
-
Murat Atif Sayar ustadim bu site eger calisiyorsa NEFIS....bicilmis kaftan bizim icin...ordaki tum bilgileri bilgi formunda isteyelim kullanicidan ve verify edelim...bu bilgileri vermiyenleri de IMHA edelim...kural kuraldir
Oradaki sistem su sekilde, ayni bazi banka odeme sistemleri gibi. Kullanici herhangi bir sekilde bizim forum'a kendi sahsi bilgileirni yazmayacak. Hesap acarken otomatik oraya yonlendirilecek. Eger orada giris yapabilirse, bir onay koduyla beraber arka planda bizim forum ile Nufus idaresi konusacak, Token Key aslinda islem. Token alirsa, bizim sisteme de giris yapabilir bu sekilde.
Artik binlerce ornegi var bu sistemlerin, hepsi web servis ile calisiyor, bizim forum ile karsi kurum anlasma yapiyor, bize hesap acacak birisi once o kurumlardan onay aliyor sonra biz de hesap acabiliyor.
Her yerde ornegine rastlamak mumkun bunlarin. Gecen hafta sonunda canli yayinda bahsetmeye calistigim buydu, madem Twitter'da insanlar TROL furyasindan sikayetci, Twitter'a kural getirecekler, her kullanici E-Devlet veya buna benzer resmi kurumlardan onay alarak hesap acabilecek. Diyeceksin ki - sen iyice ozgurlukleir kisitlayacaksin anlasilan -
Bak inan ileride zaten boyle sistemlere gidecek hersey, TROL furyasi daha cok deepweb tarafina kayacak, insanlar da rahat bir nefes alacak, istedigi dusunceyi rahatca savunabilecek bu sekilde. Hayirlisi bakalim
-
Murat Atif Sayar ben hicbir kullanicinin boyle bir foruma TC kimlik ve dogum tarihini vermeyecegini iddia ediyorum, eger bir gun bunu denerseniz sonuclari gormek isterim
Anlaramadim galiba, bizim Forum'a herhangi bir bicimde bir bilgi vermeyecek kimse, hesap acarken oraya yonlendirilecek ve oradan onay aldiktan sonra burada hesap acabilecek. Diger taraftan acikcasi benim hic mi hic umrumda degil buraya 100 bunlerce kisinin uye olup olmamasi, ben bilgi paylasmaya devam ederim, isteyen katilir isteyen katilmaz.
Yasim olmus 50, bu saatten sonra taraftara ihtiyacim yok ustadim, bir hizmet veriyoruz, karsiliginda birsey istiyoruz, insanlar uymuyor mu bu kurala? Yollari acik olsun, biz kendi bildiklerimizi paylasmaya devam ederiz no problem
-
Murat Atif Sayar Haklisin Murat neden hayal ifadesni kullandigini biliyorum bende ona istinaden yazdim zaten yani burda hayal olmaktan cikiyor ancak Turkiye icin durum farkli zaten buna deginiyorsun genelde burda vurgulananda bu aslinda.
Olayda anahtar ifade yada kavram sanirim "Kisisel tercih". Sifir bir Ford Explorer SUV alirsin warranty zaten bumber to bumper chassy uzerinde upto 100K cicek gibide kullanirsin, yillik ortalama 12-15 bin miles average istersen kullan 6 yada daha fazla yil bir sorun yok. Ikinci el alirsan ve diyelimki 100-120K mil uzeri bir araba o zaman derim uzun omurluluk olayi dogal oalrak tabiiki on plana daha fazla cikmakta orda iyi bir risk analizi sart.
Ford Explorer eski modelleri simdiki gibi degildi benimde bakisimi etkiliyor olabilir bu durum, senin sozunu ettigin modeli biliyorum tank gibi gorunuyor eminimki cok gelsitirdiler, bir arkdasim alip kullanmisti cokda memnundu ustelik araba konusunda cok merakli ve biulgili biridir. Bir cok polis departmanida bu araclari aldi, car pursuit yaparken bodozlama girerler bazan kacana o isler icinde iyi bir arac.
Hiz desen suratin bu karar surecinde zaten ne gibi bir fonksiyonu olabilirki hepsinin kadraninda 140-160 mph civarinda hiz kapasitesi var onuda nerde yapacan 65 70 mph surat limitli highwaylerde zaten yaris arabasi yada ultra cool sports muscle car almiyoruzki sonucta o bakimdanda ayni fikirdeyiz. Burda belirleyici faktorler senin icin ozelliklede 4 il 6 sene kullanim suresi kendine verdigin, highway driving comfort (10 plus hours), horsepower olurda trailer cekersin karavan filan gibi tatile cikmak icin towing capacity (5,000 lbs iyi olurki vardir), crash test results o bakimdan eminimki Ford Explorer gene iyidir.
Yolu kavrama yani ergonomics duzeyi ornegin 10 saat araba suruste Toyota Landcruiser SUV yada 4Runner hic yormazken tabii bu liksteye baskalrida rahatlikla eklenebilir ben Toyota ornegi verdim bir kiyaslama olarak soyelmek gerekirse Ford Ranger pickup truck vardi artik uretilmiyor uzun yolda resmen adami cok asiri yorar ve rahatsiz eder.
Bir baska aklima gelen bir ozellik gene Toyota pickup truck yada 4Runner gibi araclar icin dagda bayirda banamisin demezler, ozellikle 4Runner kendini Irak collerinde ispatlamis durumda bildigim kadariyla, birde hep gorursun haberlerde yada internette nerde terorle isitigal edenler Toyota pickup truck alip bunu technical dedikleri sekilde modifiye ederler ustunede buyuk agir makinali tufek yerlestirirler, gene col yad dag bayir bir sey olmaz bu araclara. Buda iste ayri bir saglamlik testi.
Dedigim gibi Toyota benim sahsi gorus ve tercihim verdigin secim kriterlerine gorede Ford Explorer SUV hakkinda negatif konusacak noktalarimda yok aslinda. Butun crash test, repair/recall history, car reviews gibi cesitli kaynaklarida kurcalayacagindan eminim o bakimdan is eninde sonunda kisisel bakis acisina geliyor. Secenekler cok fazla.
-
Murat Atif Sayar Merhaba tesekkurler. Guncelleme yaptim profilde.
-
Ersan Cay Ersan Bey cok cok tesekkurler! Bir de yasadiginiz yere bakilirsa bayaa bir zorlu yerde yasiyorsunuz kis sartlarinda, oyle gorunuyor. Allah kolaylik versin!
-
Murat Atif Sayar Tesekkurler. Alisinca hersey normal , sehir kucuk ve yuksekte ormanlik alanda , tabi resim gezme yeri orman olunca orda her taraf dahada fazla kar.. Amerika da Alaska da bile yasayabilecek potansiyelimiz var
-
Ertugrul EvliyaogluMurat Atif Sayar başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Hummer alırım bunlarla hiç uğraşmam
-
Ersan Cay, içinde söyledi: Paraniz var, siz olsaniz hangisini alirsiniz? Biraz hayal kuralim!
Murat Atif Sayar Tesekkurler. Alisinca hersey normal , sehir kucuk ve yuksekte ormanlik alanda , tabi resim gezme yeri orman olunca orda her taraf dahada fazla kar.. Amerika da Alaska da bile yasayabilecek potansiyelimiz var
Ersan bey, gercekten (bana gore) zorlu sartlarda yasiyorsunuz. Ve dediginiz gibi insan alisinca aslinda heryerde de yasayabilir. Is imkani, sartlar, zaman ne gerektiriyorsa insan bir skeilde o sartlara uyum saglamak zorunda oluyor.
Amerika'da yer secimiyle ilgili konulari ileri de daha da fazla acmaya calisacagiz ama buraya gelen insanlarin en azindan bir secim hakki olacak bu konuda. Sizin dediginiz gibi Alaskada da yasamak isteyen olursa oraya da yerlesebilir, daha iliman iklim isteyenler daha orta (bati - dogu) kisimlarina veya daha sicak iklim sevenler bizim gibi guney taraflara gelebilir.
Ben, yasadiginiz yerin iklimi ile yasam sartlarinizin degistigine inaniyorum veya yasama seklinizin. Cok soguk bir iklimdeyseniz, yapacaginiz isler ona gore degisebiliyor, gerci benim gibi bir bilgi islemci icin gerekli olan malzemeler kahve, masa, sandalye, bilgisayar, belki sizin icinde ayni durum gecerli.
Bu yuzden herkesin sartlarina gore, taleplerine gore burada (Amerika'da) bir hayat kurma imkani var kesinlikle.
-
Murat Atif SayarErtugrul Evliyaoglu başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Ertugrul Evliyaoglu Bunlardan bahsediyorsun galiba, fiyatlarini goremedim sitesinde ama baya luks gozukuyorlar.
-
Ertugrul EvliyaogluMurat Atif Sayar başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Abi bunun fiyatı senin ilk paylaştığın arabalar gibi Türkiyede Hummer a zor binilir çünkü fiyatı 2 milyona yakın ve vergisi de çok ağır , mazot Türkiyede 16 TL .
Bu hummerlara ancak Amerikada binilir biraz çok yakıyorlar ama Amerikada mazot litresi hemen hemen 0.95 usd . Türkiyede hayal edilir evet ama Amerikada hummer bile hayal değil
-
Duzenli olarak Hummer suren biri olarak soyleyeyim, cok binmek isteyeceginiz bir arac degil. Askeri modelleri konforsuz, sivil modelleri de zaten tutmadigi (ve cesitli diger sebeplerden) icin kalkti piyasadan. (H1 haric, onlarin da iyileri hala $100-200k'ya gidiyor) Bu son cikan elektrikli model fena durmuyor ama.
-
Murat Atif SayarErtugrul Evliyaoglu başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Ertugrul Evliyaoglu, içinde söyledi: Paraniz var, siz olsaniz hangisini alirsiniz? Biraz hayal kuralim!
Abi bunun fiyatı senin ilk paylaştığın arabalar gibi Türkiyede Hummer a zor binilir çünkü fiyatı 2 milyona yakın ve vergisi de çok ağır , mazot Türkiyede 16 TL .
Bu hummerlara ancak Amerikada binilir biraz çok yakıyorlar ama Amerikada mazot litresi hemen hemen 0.95 usd . Türkiyede hayal edilir evet ama Amerikada hummer bile hayal değil
Ertugrul bence (Gerci Tufan'da belirtmis fiyatlarini) bunlarin fiyatlari minimum 100K ve uzeri gorunuyor. Yani benim paylastigim araclarla ayni sinifta degil daha ust segmentte bunlar. O yuzden aylik kredi odemesi baya tutacaktir.
Fakat sunu da belirtmekte fayda var, dediginde haklisin. Burada orta sinif bir isin olsa, duzneli gelirin olsa kesinlikle bu araclara da binebilirsin, burada hayal degil bu konular. Ben bu kadar luks bir araca biner miyim? Su asamada zaten imkansiz bence baya yuksek olur odemeleri, tercih etmeyebilirim. Fakat ortal halli bir iste calisip 2022 model bir araba almak burada hic hayal degil, kesinlikle keseni zorlamayacaktir odemeleri.
-
Ben tercihimi Toyota'dan yana kullanırdım. Hatta şahsi sıralamam şu şekilde olurdu:
- Mazda
- Nissan
- Toyota
- Honda
-
MY Mazda benim de ilgimi cekmeye basladi Mehmet Bey, fiyatlari ve sunduklari fiyatlara gore sagladiklari ozellikler, teknoloji gayet uygun. Hayatimda Mazda kullanmadim nasil bir araba bilmiyorum fakat dene surusu yapilip bakmayi dusunuyorum. Cunku fiyatlari da cok uygun gorunuyor CX-30 veya CX-5'ler.
-
Mazda'dan çok memnun kalacağınızı garanti edebilirim Murat Hocam. CX-30, Cx-3'ün yerine çıktı. CX-5 henüz yenilenmedi diye biliyorum, fakat iksi de çok güzel. Sadece kasa büyüklükleri farklı. (Bu iki aracı Tr'de ki Nissan ailesi ile karşılaştırırsak CX-30 ---> Juke, CX-5 ---> Qashqai)
-
Mazda'yi ben de cok begeniyorum. Mustang olayina girmeseydim Mazda 6 almayi dusunuyordum. Esime de Kia Sportage aldik ama aslinda ilk once Mazda CX-5 falan test drive ettik. Yakinlarda ve o fiyat bandinda Sportage'da olan donanimda, mileage'da vs olan bir araba bulamadik o yuzden Sportage'a gectik.
-
Tufan Soylemez Hafta sonunda Toyota'dan 2022 sifir RAV4 fiyati istedim 2k on odemeli. Fiyat simdi geldi. 3500 civarinda on odeme yapilsa aylik taksit 500'e geliyor.
-
Ben 0 araba alma taraftari asla degilim cunku ilk birkac senesinde depreciation yuksek oluyor. En iyisi 3-4 yasinda 35-40k mileage'da araba almak bence.
Ilk geldigimde $1500'e bi passat almistim onu saymiyorum ama su an aldigimiz iki arabayi da biri 3 yasinda biri 4 yasinda olarak aldik.