Paraniz var, siz olsaniz hangisini alirsiniz? Biraz hayal kuralim!
-
Ersan Cay Ersan Bey cok cok tesekkurler! Bir de yasadiginiz yere bakilirsa bayaa bir zorlu yerde yasiyorsunuz kis sartlarinda, oyle gorunuyor. Allah kolaylik versin!
-
Murat Atif Sayar Tesekkurler. Alisinca hersey normal , sehir kucuk ve yuksekte ormanlik alanda , tabi resim gezme yeri orman olunca orda her taraf dahada fazla kar.. Amerika da Alaska da bile yasayabilecek potansiyelimiz var
-
Ertugrul EvliyaogluMurat Atif Sayar başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Hummer alırım bunlarla hiç uğraşmam
-
Ersan Cay, içinde söyledi: Paraniz var, siz olsaniz hangisini alirsiniz? Biraz hayal kuralim!
Murat Atif Sayar Tesekkurler. Alisinca hersey normal , sehir kucuk ve yuksekte ormanlik alanda , tabi resim gezme yeri orman olunca orda her taraf dahada fazla kar.. Amerika da Alaska da bile yasayabilecek potansiyelimiz var
Ersan bey, gercekten (bana gore) zorlu sartlarda yasiyorsunuz. Ve dediginiz gibi insan alisinca aslinda heryerde de yasayabilir. Is imkani, sartlar, zaman ne gerektiriyorsa insan bir skeilde o sartlara uyum saglamak zorunda oluyor.
Amerika'da yer secimiyle ilgili konulari ileri de daha da fazla acmaya calisacagiz ama buraya gelen insanlarin en azindan bir secim hakki olacak bu konuda. Sizin dediginiz gibi Alaskada da yasamak isteyen olursa oraya da yerlesebilir, daha iliman iklim isteyenler daha orta (bati - dogu) kisimlarina veya daha sicak iklim sevenler bizim gibi guney taraflara gelebilir.
Ben, yasadiginiz yerin iklimi ile yasam sartlarinizin degistigine inaniyorum veya yasama seklinizin. Cok soguk bir iklimdeyseniz, yapacaginiz isler ona gore degisebiliyor, gerci benim gibi bir bilgi islemci icin gerekli olan malzemeler kahve, masa, sandalye, bilgisayar, belki sizin icinde ayni durum gecerli.
Bu yuzden herkesin sartlarina gore, taleplerine gore burada (Amerika'da) bir hayat kurma imkani var kesinlikle.
-
Murat Atif SayarErtugrul Evliyaoglu başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Ertugrul Evliyaoglu Bunlardan bahsediyorsun galiba, fiyatlarini goremedim sitesinde ama baya luks gozukuyorlar.
-
Ertugrul EvliyaogluMurat Atif Sayar başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Abi bunun fiyatı senin ilk paylaştığın arabalar gibi Türkiyede Hummer a zor binilir çünkü fiyatı 2 milyona yakın ve vergisi de çok ağır , mazot Türkiyede 16 TL .
Bu hummerlara ancak Amerikada binilir biraz çok yakıyorlar ama Amerikada mazot litresi hemen hemen 0.95 usd . Türkiyede hayal edilir evet ama Amerikada hummer bile hayal değil
-
Duzenli olarak Hummer suren biri olarak soyleyeyim, cok binmek isteyeceginiz bir arac degil. Askeri modelleri konforsuz, sivil modelleri de zaten tutmadigi (ve cesitli diger sebeplerden) icin kalkti piyasadan. (H1 haric, onlarin da iyileri hala $100-200k'ya gidiyor) Bu son cikan elektrikli model fena durmuyor ama.
-
Murat Atif SayarErtugrul Evliyaoglu başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Ertugrul Evliyaoglu, içinde söyledi: Paraniz var, siz olsaniz hangisini alirsiniz? Biraz hayal kuralim!
Abi bunun fiyatı senin ilk paylaştığın arabalar gibi Türkiyede Hummer a zor binilir çünkü fiyatı 2 milyona yakın ve vergisi de çok ağır , mazot Türkiyede 16 TL .
Bu hummerlara ancak Amerikada binilir biraz çok yakıyorlar ama Amerikada mazot litresi hemen hemen 0.95 usd . Türkiyede hayal edilir evet ama Amerikada hummer bile hayal değil
Ertugrul bence (Gerci Tufan'da belirtmis fiyatlarini) bunlarin fiyatlari minimum 100K ve uzeri gorunuyor. Yani benim paylastigim araclarla ayni sinifta degil daha ust segmentte bunlar. O yuzden aylik kredi odemesi baya tutacaktir.
Fakat sunu da belirtmekte fayda var, dediginde haklisin. Burada orta sinif bir isin olsa, duzneli gelirin olsa kesinlikle bu araclara da binebilirsin, burada hayal degil bu konular. Ben bu kadar luks bir araca biner miyim? Su asamada zaten imkansiz bence baya yuksek olur odemeleri, tercih etmeyebilirim. Fakat ortal halli bir iste calisip 2022 model bir araba almak burada hic hayal degil, kesinlikle keseni zorlamayacaktir odemeleri.
-
Ben tercihimi Toyota'dan yana kullanırdım. Hatta şahsi sıralamam şu şekilde olurdu:
- Mazda
- Nissan
- Toyota
- Honda
-
MY Mazda benim de ilgimi cekmeye basladi Mehmet Bey, fiyatlari ve sunduklari fiyatlara gore sagladiklari ozellikler, teknoloji gayet uygun. Hayatimda Mazda kullanmadim nasil bir araba bilmiyorum fakat dene surusu yapilip bakmayi dusunuyorum. Cunku fiyatlari da cok uygun gorunuyor CX-30 veya CX-5'ler.
-
Mazda'dan çok memnun kalacağınızı garanti edebilirim Murat Hocam. CX-30, Cx-3'ün yerine çıktı. CX-5 henüz yenilenmedi diye biliyorum, fakat iksi de çok güzel. Sadece kasa büyüklükleri farklı. (Bu iki aracı Tr'de ki Nissan ailesi ile karşılaştırırsak CX-30 ---> Juke, CX-5 ---> Qashqai)
-
Mazda'yi ben de cok begeniyorum. Mustang olayina girmeseydim Mazda 6 almayi dusunuyordum. Esime de Kia Sportage aldik ama aslinda ilk once Mazda CX-5 falan test drive ettik. Yakinlarda ve o fiyat bandinda Sportage'da olan donanimda, mileage'da vs olan bir araba bulamadik o yuzden Sportage'a gectik.
-
Tufan Soylemez Hafta sonunda Toyota'dan 2022 sifir RAV4 fiyati istedim 2k on odemeli. Fiyat simdi geldi. 3500 civarinda on odeme yapilsa aylik taksit 500'e geliyor.
-
Ben 0 araba alma taraftari asla degilim cunku ilk birkac senesinde depreciation yuksek oluyor. En iyisi 3-4 yasinda 35-40k mileage'da araba almak bence.
Ilk geldigimde $1500'e bi passat almistim onu saymiyorum ama su an aldigimiz iki arabayi da biri 3 yasinda biri 4 yasinda olarak aldik.
-
4 araçta harika görünüyor. Ben hiçbirini almazdim. Kia Telluride Nightfall Edition alirdim Midsize Suv olmasina ragmen.
https://youtu.be/t4Ea02d5lDU
-
@Ismail Alman araci makyaj olarak güzel ama özellikle mühendislik ve dolayisiyla sürdürülebilirlik açisindan çöp araçlar. Bulunduğum ülkede araçlarin %80 I Alman araci. Arnavutluk un serbest dolasima alinmasi sirasinda dayatilan en önemli konu 2. El araç ithalatina izin vermesiydi. Alman zoruyla acilan ithalat nedeniyle yer gök Alman çöpleriyle doldu. 2015 sonrasi halk Alman kazigina uyandi. Toyota gibi markalarda ilgi gormeye basladi. Alman markalari garanti biter bitmez parça pesinde kosulmasi icin tasarlanmis. Ekonomik ömürleri 3 yil.
-
Tufan Soylemez Tufan there you go man now we are talking, factor in depreciation the picture changes.
-
Dodge Durango nasil bir araç?
-
Murat Atif SayarEski Kullanıcı başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Administrator
@Gokhan, içinde söyledi: Paraniz var, siz olsaniz hangisini alirsiniz? Biraz hayal kuralim!
4 araçta harika görünüyor. Ben hiçbirini almazdim. Kia Telluride Nightfall Edition alirdim Midsize Suv olmasina ragmen.
https://youtu.be/t4Ea02d5lDU
Cok guzel bir arabaya benziyor. Baslangic fiyati da gayet normal bu modeller icin. Bence buna da bakmak lazim kesinlikle. Acaba en buyuk sorunlari ne, bu model 2022 de mi cikti yoksa 3-4 yillik modeller var mi, onlardan alinir mi (Tufan'in bahsettigi gibi), kesinlikle bir alternatif bu. Ic tasarimi cok hosuma gitti.
-
Murat Atif Sayar Kia Telluride cok guzel bi arac ama evet yeni cikti hatirladigim kadariyla 2020 ya da 2021'de basladi uretimi.