ABD'de mavi yaka is aramak
-
ABD'de mavi yaka is aramak hakkinda bilgi var mi lisans yaparsam lisans devam ederken loto ciktiginda gelecegim mavi yaka calisabilirim
-
Merhaba Hasan, Loto ciktiginda geldigin zaman lisan programina devam ederken ayni zamanda mavi yaka bir iste calisma fikrini destekliyorum guzel bir plan. Burda bu calisma durumunu iki ayri baslik altinda inceleyebiliriz, bir tanesi ilk geldiginde yapilabilecek isler bu en bsta ilk onceligi olan tarz isler hemen gecim saglanmasi acisindan ve bu isler mavi yaka olabilir yada olmayabilir bu senin Turkiyedeki tecrube ve birikimine bagli.
Gordugum kadariyla 17 yasindasin ve bu herhangi bir alanda tecrube icin cok cok erken bir yas o bakimdan mavi yaka yerine ben sana burdada daha once belirtmis oldugum bir siteyi kulanmani oneriyorum bu site https://www.jobs2careers.com/. Once buraya iyice dikkatli bir bak, incele ve zaman harca burda yasal olduktan sonra bu sekilde giriop calisabiecegin ve kendini kesinlikle gecindirme imkani bulabilecegin bir dolu is var.
Bu isler mavi yaka kapsamina girmeyebilir cogunlukla ancak bu onemli degil ilk etpta zira mevi yaka tabir edilen isler belirli bir tecrube birikimi ve egitim isteyen, sertifika isteyen isler, evet bunlar universite diplomasi gerektirmiyor ancak kendi alanlarinda uzmanlasma istiyor ornegin kaynakci, tornaci, tesisatci vesaire gibi ustalik isteyen islere mavi yaka deniyor yani kalifiye eleman.
Sana ilk etapta kesinlikle yukardaki siteyi arastirmani tavsiye ederim vede eger bir lisans programinada kaydolmusssan tam gaz gidemezsin eger fulltime calsirisan ancak iki ders alip devam edebilirsin semester basina. Komple semester dersleri alipta ayni anda fulltime calsima fikri hic gercekci degil zaten bunu denersen sende ilk semesteride goreceskin. Ancak dedigim gibi cok genc yasta oldugun icin bir cok imkani zaman icinde kendine yaratabiirsin yasal olarak burda bulundugunda.
https://amerikayageldim.com/topic/68/jobs2careers-gundelik-is-arama-sitesi
Yolun acik olsun basarilar dilerim.
-
Murat Atif SayarRay Erden başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Administrator
Ray Erden Resat abi sanki linkte hata var. careers2go.com adresine giris yapildiginda, domain satilik olarak gorunuyor. Web sitesi adresi farkli olabilir mi?
-
Murat Atif Sayar Evet yanlis link vermisim duzelttim ayni sayfada. https://www.jobs2careers.com/
-
Ray Erden garsonlugu mavi yaka saniyordum cahilmisim biraz yanit icin cok cok tesekkur ederim & website icin de cok tesekkur ederim
-
Test This Hasan Bey merhaba, merak etmeyin cahillik diye bir durum soz konusu degil, ben de halen bircok bilmedigim seyi ogreniyorum. Ben de sizinle bazi linkler paylasacagim.
burada ki kriter su, Amerika'ya yasal yolla geldiginizde, yani greencard ile geldiginizde artik calismak icin her turlu yasal izniniz olmus oluyor. Bu yuzden her ise basvurabilirsiniz.
Mesela Amazon'un depolarindaki islere de basvurabilirsiniz, walmart'a da basvurabilirsiniz. Cok fazla secenek soz konusu burada. Resat abinin verdigi linkte cok kaynak var, sertifika almaniz gereken isler olabilir. Yeter ki iyi arastirin, goreceksiniz burada dusunmediginiz kadar firsat cikacak.
Ben diger linkleri de hazirladiktan sonra burada paylasacagim.
Saygilar
-
Test This Bu konuda sana daha detayli soyle bilgi vermek mumkun, ornegin garsonluk meslegi icindede cok cesitli pozisyon ve kazanc seviyeleri var, kucuk bir restoranda garson olmak ile oldukca pahali ve luks bir restornda sef garson arasinda kazanc farki bir hayli yuksek ve genel anlaminda bir cok kisi bunuda mavi yaka oalrak siniflandirabilir. Daha teknik detayina girersek soyle bir siralamada var
Skilled Blue Collar Sertifikali ve tecrubeli kaynakci, demir yollarindaki pipe fitter, plumber (tesisatci), marangoz(carpenter), foreman construction worker (formen insaat iscisi), ASE sertifikali car mechanic (araba tamircisi), heavy machine oeprator (kepce yada buldozer operatoru), lab technician (labaratuar teknisyeni) bunlar kendi mesleklerinde tecrubeli ve egitimli kisiler olup kazanclarida tabii buna gore ve bir haylide endustride aranan adamlardir hemde gayet guzel paralarla.
Regular Blue Collar Garson, amazon warehouse worker, herhangi bir warehouse yani depo calisani (eger forklift operator lisansi varsa daha iyi gelir), warehouse loader (depo yuklemecisi), uber driver, delivery person (arabayla dagitim) gibi isler yukardaki kategoriye girmez.
-
Ray Erden mavi yaka olarak cnc üzerine abd de en çok hangi eyalette iş imkanı bulabilirim acaba Türkiyede Ford motor company de çalışıyorum Burdan gelirken referans mektubu almam işime yararmı. Abd merkezli olarak ford un en yoğun olduğu çalışma bölgeleri nereler.
-
Gökhan Soyuberber Selam Gokhan, Sadece Googleda kisa bir "CNC machnist" jobs seklinde bir arama ile karsina cikacak islere bir bak derim on fikir edinmke icin su link uzerrinde. Ford Motor Company referansini kesinlikle getir derim burada dikkate alinir mutlaka, Ayrica birse tabii Forf sirketinin genel merkezi Detroit, Michigan diger iki buyuk otomobil ureticisi GM(General Motor) ve Chyresler gibi. Burayada bakabilirsin ancak CNC makinalariyla otomobil uretimi disinda baska bir cok alanlardda calismayi dusunuyorsan sana butun her taraf acik bu bakimdan is arama konularinda listeledigim sitelerden arama kisminda CNC machine operator, CNC machinist gibi anahtar kelimelerle arama yapabilirsin. Asagidaki job search sitelerini incelemeni tavsiye ederim.
www.monster.com www.careerbuilder.com www.indeed.com www.glassdoor.com www.dice.com www.ziprecruiter.com www.jobs2careers.com
-
craigslist.org 'den de bakıyorum ben işlere
-
Ray Erden çok teşekkür ediyorum