Amerika'daki Canlı Yayın Haber Kanalları
-
Merhabalar. Hem Amerika'da olup bitenleri takip edebileceğimiz hem de dinleme pratiği kazandırmak amaçlı tavsiye edebileceğiniz haber kanalları var mıdır acaba? Özellikle Youtube üzerinden canlı yayın yapan kanallar iyi olur. Teşekkürler..
-
MY Merhaba Mehmet, Asagida seninle paylasmak istedigim 2 tane servis var. Bu servislere Turkiye'den erisebiliyor mu bilemiyorum fakat, ben burada kullaniyorum.
Canli Haber kanallari konusu burada biraz ilginc. Oncelikle her haber kanalinin Youtube'da canli yayini yok. Mesela CNN Internation'in canli yayini yok, bu tarz kanallari seyredebilmek icin ya CNN'e uye olup onun programini download etmen gerekiyor yada bir televizyon servis saglayicisindan servis alman gerekiyor. Ornegin ATT'nin televizyon paketini almak gibi.
Cok enteresan bir piyasa buradaki sistem. Her kanal her yerde yok. Farkli farkli cozumler var.
Ayrica benim asagida paylasacagim web siteleri gibi parali'da hizmet veren yerler var. Bunlardan birtanesi ornegin Youtube Live TV, orada haber kanallari var fakat aylik uyeligi $65 civarinda.
Asagidaki 2 web sitesinde ucretsiz ve canli seyredebilecegin Amerika Haber kanallari var. En oncelikle FOX mesela, orasi hem canli hem de Amerika'da basi ceken kanallardan birisi, CNBC ornegin.. Bu web sitelerini bir ziyaret et, buradan faydalanacagini dusunuyorum, insallah Turkiye'ye aciktir servisler.
TUBI
https://tubitv.com/live
PLUTO TV
https://pluto.tv/en/live-tv/pluto-tv-news
-
Murat Atif Sayar Hızlı yanıt için çok teşekkür ederim.
Pluto erişime tamamen kapalı, Tubi'de ise canlı yayınlara erişim yok.
-
ABC, CNBC, CBC, FOX NEWS, NEWYS, USA TODAY
Bu kanallar biraz daha yardimsever gibi geliyor bana. Burada kastetmeye calistigim sey, genelde bu kanallarin free versiyonlari var. Ama henuz CNN in ucretsiz olarak seyredilebildiginiz (Twitch veya buna benzer platformlar haric) tanik olmadim.
Eger yukarida bahsettigim kanallarin canli yayinlarina Youtube'dan erisebiliyorsan bir sekilde sorun giderilmis olur. Bu kanallardan bir kacini bile yakip etsen tum gelismelerden haberdar olabilirsin, ayrica burada ne konusuluyor, guncel konular nedir bilgi sahibi olabilirsin.
ikinci yontem, bu kanallarin web sitelerine girip, oradaki canli yayinlara erisebiliyor musun, bunlari kontrol edebilirsin.
son yontem sanirim Uydu anten kullanmak, bu sayede eminim erisebilecegim canli haber kanallari olacaktir, fakat uydu konusunda hic tecrubem yok, hangi uydu hangi yayini ucretsiz veriyor bilmiyorum ama muhakkak internette bununla ilgili bilgi var.
Simdilik aklima gelen cozumleri paylasiyorum bu sekilde. Herhangi bir sekilde yasal zorunluklar olmasa veya kisitlamalar olmasa, ben bile bir stream servisi acip, bu kanallari yayinlayabilirim fakat biliyorsun burada kanunsuz yaptigin en ufacik bir islemin bile cok buyuk cezalari olabiliyor.
Umarim baska arkadaslarda muhakkak cozumler sunacaktir.
-
Murat Atif Sayar Hocam sorumun tam olarak cevabı bu oldu. Çok teşekkür ederim.
-
MY Selamlar Mehmet Yalvac,
Roku hic kullanmayi dusundunmu gordgum kadariyla TRde kullanima acik, icindeki tum uygulamalar henuz kullanima acik olmayabilir ornegin Pluto degilmis yukardaki bilgiye gore henuz ancak aralarinda free news channels gibi kanallar bulunabilir diye dusunuyorum. Ben evde kablolu TV servisi yaninda Roku kullaniyorum toplam 4 ayri TV setinde, bu sekilde tek tek her biri icin cable box icin aylik odemem yapmam gerekmiyor ustelik smart olmayan bir TV de bu sekilde smart hale gelmis oluyor. Bilemiyorum bir dusunce belki ise yarar.