Download hizim 1341 Megabit, sanirim bu bir saka olmali!
-
Arkadaslar merhaba,
Sizlere yeni kullanmaya basladigim internet servisinden bahsedecegim. Bazi kiyaslamalari yapabilmek icin asagida verecegim bilgilerin faydasi olacagini dusunuyorum. Yani bu sekilde bir servide varmiymis diyebilirsiniz, bende acikcasi yeni ogrendim ve hemen gerekli transferleri yaparak, hizmeti kullanmaya basladim.
Internete eger yanlis hatirlamiyorsam 56 kilobit ile baglandigim donemlerden simdi ise 1341 Megabit Download hizina ulastigim 67-68 Megabit upload hizina ulastigim bir yerdeyim. Bence bu gelismeyi gormek bir anlamda tarihe (teknoloji tarihine) sahitlik gibi bir durum.
Tabiki bu hizlara bulut ortamlarinda kullandigim veya yonettigim makinalarda zaten erisebiliyorum. Fakat evde bu surate ulasmak cok ama cok degerli.
Simdi teknik bilgilere gelelim;
Hizmeti aldigim kurum
VERIZON
https://www.verizon.com
5G Home Internet servisini kullanmaya basladim https://www.verizon.com/deals/5g-home-internet/
Maliyet ise; Normal sartlarda aylik $80 Fakat GMS hatlarinizi da VERIZON uzerinden kullanmaya baslarsaniz, internet ve telefon servisini combine edip indirimlerden faydalaniyorsunuz. Ayrica Auto payment islemini de devreye alirsaniz aylik $35 gibi bir rakama iniyor.
Daha once ATT'nin internet hizmetini kullaniyordum, aylik $60 oduyordum. Download 25 Megabit Upload ise 4-5 Megabit civarindaydi. Hem daha ucuza hem de neredeyse 40 kati download hizini arttigim bir hizmete gecmek beni heyecanlandirdi!
3-4 makinadan ev icerisinde farkli farkli 4K videolar actim ve test ettim. Inanilmaz. 5G hiz gercekten inanilmaz, tabiki burada 5G antenlerin dogaya insana verdigi zararlardan bahsetmeyecegim, teknolojik olarak muthis bir hiz.
Internet servisi secmeyi dusunen insanlarin, bulundugu cevrede bu servis var mi doye kontrol etmeleri iyi olabilir, muhakkak diger firmalarin da buna benzer hizmetleri var veya devreye girecek. Ben en azindan tecrubemi paylasmis olayim.
Saygilarla!
-
O fiyata gore cok iyiymis gercekten. Ben telefon icin Verizon kullaniyorum, evde de Spectrum kullaniyorum. Baktim degistirmek icin ama maalesef benim yasadigim yerde yokmus henuz bu hizmet.