Amerika'ya gelmeden once ve geldikten sonraki MASRAFLAR!
-
@ismail Alsigim arabaya gore, aylik odeyecegim sigorta tutarinin bir butcesi aslinda.
Ama Amerika'ya geldikten sonra aldigimiz araba karsiliginda biz (2 kisi icin) aylik $100 odedik. Bu sigorta konusu biliyorsun cok detayli, yeni araba eski araba, Amerikan ehliyetinin olup olmamasi gibi konular sigortayi arttirip - azaltabiliyor.
Ama bir rakam koymak icin - masraf olarak gostermek icin $80 eklemistim.
-
@ismail Tamam haklisin, o masraflari da eklemek lazim. Dokuman ne kadar detayli olursa, insanlara bir o kadar faydasi olacaktir.
-
Eger ben kacirmadiysam tabloda benzin masrafi da yok. Ne kadar kullandiginiza ve yasadiginiz eyalete gore degisir tabii ki ama yine de goz ardi edilmemesi gereken bi masraf.
-
Mükemmel bir çalışma.
-
@ismail, içinde söyledi: Amerika'ya gelmeden once ve geldikten sonraki Masraflar!
Tufan Soylemez benim bulundugum yerde 2022 Ocak 23 itibari ile galonu 3.5 dolar...
Yukseldi maalesef. Ben gecen sene bu zaman geldigimde $1.80'di galon su an $3.00 oldu. Texas'tayiz bir de petrolun merkezi...
-
Tufan Soylemez, içinde söyledi: Amerika'ya gelmeden once ve geldikten sonraki Masraflar!
@ismail, içinde söyledi: Amerika'ya gelmeden once ve geldikten sonraki Masraflar!
Tufan Soylemez benim bulundugum yerde 2022 Ocak 23 itibari ile galonu 3.5 dolar...
Yukseldi maalesef. Ben gecen sene bu zaman geldigimde $1.80'di galon su an $3.00 oldu. Texas'tayiz bir de petrolun merkezi...
Haklisiniz, benzin masraflari da onemli konulardan bir tanesi, dokumani en kisa zamanda guncelleyecegim.
-
Müthiş bir çalışma olmuş ellerinize sağlık .
-
Ertugrul EvliyaogluMurat Atif Sayar başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
1 kişi bekarsa en az neredeyse 15 000 usd para gerekiyor Şuan dolar Türkiyede 13.5 TL Yaklaşık 200 000 TL para gerekiyor yani Türkiye serverından çıkmak bile pahalı . Türkiyede green card çıkan bekar bir insan muhtemelen yaşı 18-35 arasında dersek 200 000 TL para biriktirmiş olması şuan ki ekonomiye göre çok zor .
-
Murat Atif SayarErtugrul Evliyaoglu başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Ertugrul Evliyaoglu Bence bakis acisini degistirmek lazim. Yapilan hesaba gore evet 150-200bin para gerekiyor ki bu kisiden kisiye degisir muhakkak. Bekar'a gore farkli, orta yas bekar'a gore farkli, yeni evli cifte gore farkli farkli sonuclara cikabiliriz.
Ben genelde soyle dusunuyorum, ilk once yapmayi planladigim her ne ise, olusabilecek tum maliyetleir ortaya koyuyorum. Gozden kacirdigim bir sey olmamasi icin tum alternatifleri dusunuyorum ve hesabimi yapmaya calisiyorum. Daha sonra bu sorunu cozmek icin emek veriyorum. Bazen sorunlar cozuluyor bazen de sorunlar cozulmuyor ama bu yolda ilerliyorum, bu sekilde genelde hep hedeflerime ulasiyorum.
Bu aciklamayi vermemin sebebi ise, ornek olarak excel tablosunu download edip sende gercekten Amerika icin ne kadar bir masraf cikaracaksin kendin deneyebilirsin. Kendi masrafini tam olarak ehsaplamaya calisabilirsin. Belki daha sonrasin da ise bu sermayeyi biriktirmek , toplamak icin ne yapman gerektigi de netlesecektir.
Bakis acisini degistirmek lazim dan kastim bu, isin icine girmek gerek, o isle veya hedefle ilgili calismaya baslamak gerek, tabi bu arada greencard'in da cikmis olmasi cok buyuk bir motive kaynagidir, onu da soyleyeyim. Su anda imkansiz gelebilen bazi seyler, greencard ciktiktan sonra adim adim gerceklesir.
-
Ertugrul EvliyaogluMurat Atif Sayar başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen:
Aynen abi yeter ki green card çıksın o zaman kafa başka çalışacak